O zaman çok hazin bir manzara bu.
“-Annem, bir fincan şeker istedi” adetlerimize dayanarak, elimde bira bardağı ile komşu kapılarına dayanacağız artık…
Ya da, uygun bir reçeteye giriş yapacağız…
Tahıl problemi yok ama şerbetçi otu problemi had safhada, çözülmeyi bekliyor.
Kapımız her zaman açık da içeride bir şey bulabilir misiniz konusu net değil hocam. Ne zaman uğradığınıza göre çok değişir.
ahh kamenitsa… temmuzda kavuşacağım tekrar. afiyet olsun…
Luna’da var mı dry hopping etkisi? Yoksa marketing bullshit mi?
Gayet var güzel olmuş… Elbette bir ipa kadar değil ama dengeli güzel yapmışlar. Son zamanlarda hoppy lager de meşhur olmaya başladı… Fiyatına bir şey diyemiyorum iş saçma sapan bir hal adlı çünkü… Bremen de ben çok beğendim gayet kaliteli bira olmuş. Onu lansmana özel fiyatını nispeten uygun tutmuşlar bir hafta sonra falan zamlı olacağı söyleniyor… Summer time iyi çıkmadı benim için ama bu iki iyi biralar. Bana göre tabi…
Bu sene ilk çıkan seri baya kötüydü, sonraki üretimde düzeldi tadı.
Edit: ben efes Summer Blue ile karıştırdım.
Tuborg Summer time geçenlerde denedim ilk defa. Arpa aromalı su olmuş.
@Mayalar’ın paylaşımını görünce dün akşam üzeri kendimi Tekel bayinde bu biraları ararken buluverdim , benim’de izlenimlerin benzer şekilde, Efes’in *Bremen 1827 birasını ben fazla beğenmedim, bir daha içeceğimi sanmam (bildiğimiz efes’in biraz daha acı belki biraz daha yoğun bir bira, bu acılık hoşuma girmedi), Carlsberg Luna ise, abi ticari üretilen bir bira için ben beğendim, acılık yok, köpük ve gazlanma güzel, hafif bir şerbetçi otu kokusu ve tabi yine hafif bir şerbetçi otu tadı nerdeyse biranın sonuna kadar kendisini bozmadan eşlik ediyor. Şebetçi otlarını hala ayıramıyorum ama bu koku ve tat oldukça bilindik bir ottan. Ben beğendim, bu birayı şerbetçi otu aroma ve tadının light ama dengeli olduğunu bilerek almak lazım çok fazla beklenti ile alınır ise bu nasıl dry hopped bira dedirtir.
Bu yaz fiks biram Sarı Gelin ve bostanın ilk meyveleri;
Yine ve tabii ki Sarı Gelin ile Malbec Fidanı;
@ers in verdiği Hint Kişnişini çoğaltma çalışmaları;
Abi şimdi burada güzel bir çalışma var, baktıkça bir daha baktırıyor, zaten bir fotograf bir daha baktırıyor ve üzerinde düşündürüyor ise sanatçı iyi çalışmış demektir de sanatçı acaba birinci ve ikinci fotoda neyi anlatmak istemiştir Eline sağlık
Mesaj açık hocam…
Olaylara ve çevrenize tepeden bakarsanız derinliği kaybeder, her şeyi düz görmeye başlarsınız.
Bu anlamda, “Kendini Bil” felsefesi çerçevesinde, kamil insan olunda atılmış küçük ancak yine de iddialı bir adım denemesi de diyebiliriz.
Çok teşekkürler.
Antakya’da mısınız ?