Heybelibaharat olabilir mi?
İstanbulda olanlar için Küçükyalıdaki “Tarihi Eminönü Baharatçısı” var. Ben oradan aldırıyorum.
Whirlfloc tableti ilk kez denedim 10 15 batch irish moss la yapmıştım. Ama whirlfloc tableti daha etkili geldi bana
irish moss u bulunduğum yerdeki baharatçıdan alıyordum kenan hocamın dediği gibi öksürüğe etkili deniz kadayıfı dediğimde veriyorlardı.
Olabilir. Herşey gibi bunun fiyatı da uçmuş. 100 gr 114 tl
Hocam Türkiye’de satılanların hepsi aynı değildir belki. O yüzden genelleme yapmak istemiyorum. Ancak ben tarihi heybeli baharat adlı siteden aldığım deniz kadayıfından hiç memnun kalmadım. Görünüşte brewferm den hiç bir farkı yok. Kıyılmış tütün gibi. Ama erimiyor bile. Daha önce brewferm kullanmıştım eriyip gidiyordu. @Msk da aynı yerden almıştı. O da memnun değildi sanırım. Whirlflock’tan ise çok memnunum.
@Crusher Çağdaş, benim gördüğüm 2 çeşit Deniz kadayıfı (İrlanda yosunu) var. Yukardaki resimdekini 2 sene önce almıştım. Sünger gibi ve çok sert. Çok küçük parçalara ayırman gerekli ki sıvı içinde daha çabuk çözülsün. Aşağıdaki resimde sağda olan (sarı renkli) benim uzun uğraşlar sonucu ancak parçalayabildiğim en küçük hali. Bu bile kolay çözülmüyor. Kaynatmanın son 15 dakikasında 5 gr. atıyorum, kaynatma bittikten sonra bile büyük çoğunluğu aynı kalıyor. Ama asıl Ebru sanatında kullanılan bu. Sakın öksürük için sağdakini kullanmayın, boğazınıza takılır . Aşağıda soldaki (yeşilimsi olan) baharatçıların öksürük için sattıkları ve bu suda daha rahat çözünüyor ve sanırım daha verimli. Alacaksanız soldaki türünü tavsiye ederim.
Ben 2 senedir karagenan kullanıyorum. Berraklık için Kappa versiyonu olması gerekiyor. Ben bundan almıştım. Almadan önce Kappa olup olmadığını teyit etmek için satıcıyı arayıp sormuştum. Alacak olursanız her ihtimale karşı siz de arayın derim. 100g uzun bir süre yeterli olur. Kaynatmanın son 5 dakikasında litre başına 0,1g olacak şekilde kullanıyorum.
Sorma ya, bakınca şok olmamız lazım aslında ama alışmışız artık.
Erimesini bilmem ama ben berraklıktan yana memnunum.
Aşağıdaki çeşidinden kullanıyorum.
Ben bu işlere başladığımdan beri Whirlfloc tablet kullandım. Gerçi birkaç sene önce aldığım son paket gözüme biraz jenerik gibi göründü ama performansında bir farklılık göremedim. Sağladığı kolaylıktan çok memnunum. Gördüğüm kadarı ile Katkı Deposu’nun sattığı da tamamen aynı madde. İyi haber.
Verdim siparişi şimdi. Teşekkürler😇
Ben de 50gr aldım, yaklaşık 20 batch çıkarır sanırım.
Benim son takıntım berraklık olmasına rağmen ben de aldım. Arada sırada berrak olması gereken bira yapıyorum ama dursun
Ben biersol kullandım ama istediğim etkiyi alamadım. Sanırım bundan ben de alacağım. Sabah sabah iyi sipariş yaptı katkıdeposu
Güzel bilgi için teşekkürler. Forumu bu açıdan seviyorum bilgi bir yerden mutlaka geliyor :). Sizin link tam rafine olana gidiyor, ama açıklamalarda yarı rafine olan da “Şarap/Sirke/ Bira; saydamlığı hızlandırır ve geliştirir” diye bilgi var. Muhtemel tam rafine olana bu bilgi yazılmamıştır diye düşünmek doğru olur mu acaba? Pardon…benim hatam…tam rafine olan da da yazıyormuş…nasılda göremediysem, bir de koyu ve yeşil yazmışlar…kesin renk körüyüm …Sorry…
Whirlfloc’da irish moss ve karegenan birlikte olduğu için sanırım irish moss’dan daha etkili, belki irish moss ile bunu birlikte kullanmak çok daha iyi sonuç verebilir
Whirlfloc tablets are basically the tablet form of Irish moss with Kappa carrageenan
Paylaşım için teşekkürler.
Whirlfloc tabletlerden yola çıkarak irish moss ve karegenan birlikte daha iyi etki yapabilir, denemekte fayda var.
Bende de bundan var. Performansı beklentilerimin üstünde ama tam çözünmüyor ve kovanın dibinde kalıyor.
Çok da fazla kullanmadım esasında. Kovanın dibinde kaldığı için şöyle bir prensip edindim, maya yıkamaya ihtiyacım yoksa kullanıyorum ama maya yıkanacaksa kullanmıyorum. Gerçeği çöktüğü için yıkanan mayaya etkisi olmaz ama denemedim.
Türkiye’de 2 sene önce kadar whirlfloc tablet bulamadım, sonra Amerika’dan şipariş verdim onlar da gümrüğe takıldı. İyikide takılmış yeni şeyler öğrenmeme vesile oldu. Whirlfloc tabletlerin büyük oranda kappa karagenen olduğunu okudum. Araştırdıktan sonra kappa karegananın aslında berraklaştırmak için gıda ve bira sanayinde oldukça yaygın kullanıldığın öğrendim, özellikle vegan biralarda jelatine alternatif olarak kullanılıyor. Ben de denedikten sonra çok memnun kaldım. Çok öncelerden Irish moss’da kullandım ama kareganana geçince bir da arkama bakmadım. En güzel yanı da Turkiye’de rahat bulunuyor olması.
her ne kadar yıkadığım mayaların hepsi sirke anasına dönüşse de bende merak ettim bu mevzuyu