En Son Ne Aldık?

Irish Moss (Deniz Kadayıfı) kovada tam çözünmediğini düşünüyorsanız 3-4 saat veya belki bir gün önceden bir bardak ılık su içine koyun. İyice suda çözündükten sonra kaynatmanın sonunda kullanılabilir. Henüz denemedim ama ilk kaynatmada deneyeceğim. Çözünme probleminin ortadan kalkacağını düşünüyorum.

2 Beğeni

Bence o sirke anası değil de, deniz kadayıfından dolayı tortunun kümelenmesi.

deniz kadayıfı kullanmıyorum ben.

6 kg civarı çiçek balı ve mangrove jack’s mead yeast m05 aldım. Bal şarabı yapmayı deneyeceğim, internette bir çok tarif var ama forumda denemiş ve yaptığını seven bir arkadaş var ise forumda veya özelden beğendiği tarifi paylaşır ise sevinirim.

1 Beğeni

Tersi mevcut. Fena olmayan şeyler de çıktı arada (bira mayası düşük alkollü) ama yaptığım en kötü alkollü içeceklerden biri yüksek alkollü şampanya mayalı mead’di. Kristal kadar berraktı ama o kadar keskindi ki %50 meyve suyuyla bile zor içiliyordu.

3 Beğeni

Aliexpresten bir haftada geldi. Sırada nitrojen regulatörü ve tüpü kaldı

16 Beğeni

Nitro düzenekleri de tamamlanınca, sanırım tadımlarda falan kullanmak üzere ikinci el bira tankeri bakmaya başlayacağız.

8 Beğeni

Kesinlikle mantıklı. Engin’in fıçıdan şişeleme taktiği de güzel o denenebilir

3 Beğeni

Selamlar, bu [1] siparişte aldığım, pet şişelerde Co2 ile hızlı gazlandırma yapmaya yarayan bu kapaklar Almanya-Hollanda üzerinden 7 günde elime geçtiler.

Aldığım fıçılardan biri delik çıktığı için bir kısmı fermenterde bekleyen biradan 1.5 litrelik bir pet şişeye biraz doldurup iyice soğuttuktan sonra, bu kapaklardan birini şişeye vidalayarak, 2 bar basınçta 15-20 saniye çalkaladım ve biramız anında içilebilecek kıvamda gazlanmış oldu.

Bugün aynı şeyi içme suyunu güzelce soğuttuktan sonra (içinde ufak bir buz parçası da oluşmuştu) yine 2 bar basınçta 15-20 saniye güzelce çalkalayarak içimi gayet güzel bir soda elde ettim.

Sanırım bu yaz bira dışında sade ve meyveli sodalar da revaçta olacak :slight_smile:

[1] https://www.amazon.com.tr/gp/product/B08518W4RF/ref=ppx_od_dt_b_asin_title_s00?ie=UTF8&psc=1

2 Beğeni

Bu üründen bende de var. Fıçıdan dolum yapmak için aldım lakin daha kullanamadım. Sorum şu; pet şişede gazlandırdıktan sonra bunu çıkarıp normal kapağını takıyor musunuz yoksa bu ürünü kapaktan çıkarmadan mı kullanıyorsunuz

1 Beğeni

Çıkartıp kendi kapaklarını taktım, zaten ilk denemeleri hemen tükettik ama dün yaptığım iki şişeyi bu akşam açtığımda gazı yerinde duruyordu. Gazlandırdıktan sonra bir işlevi kalmıyor yani, yıkayıp kenara koyuyorum. O yüzden 1 tanesi yetiyor.

Tabii eklemeliyim ben pet şişede gazlandırmayı günlük tüketim için kullanmayı hedefliyorum. Corny fıçıları koyacak bir soğutucu edindikten sonra, belki 1-2 fıçıyı gazlandırmadan soğutucuda bekletip gerektiğinde soğuk birayı fıçıdan pete aktarıp gazlandırarak sahil, piknik gibi yerlere götürmeyi kolaylaştırma derdindeyim. Zira gazlanmış birayı fıçıdan şişeye aktarmak aparatlar açısından daha masraflı görünüyor.

4 Beğeni

Turnusol dan bıkıp şu resimdeki arkadaşı sipariş ettim fiyati gayet makul ve makul olması beni korkutmadı diyemem :slight_smile: temennim işe yaraması. Birde buzlu su için pompa bakıyorum, gross markanın bi kac ekonomik modeli var aslında ama karar kılmış değilim.

4 Beğeni

Kesinlikle önerimdir;

2 Beğeni

Cok teşekkürler hocam. Seçeneklerim çoğalmış oldu. Hemde kullanılmış ve test edilmiş. Fiyat farkı da öyle atla deve değil. Mutlaka dikkate alıcam.

1 Beğeni

bu gross marka pompayı bulamadım ben internette ?

12 Volt Sıvı aktarma Pompası mazot pompası diye geçiyor sanırım baktığım urunler hocam. Bi linkteki gibi bi ürün var, birde gene 12lik olup 250 300tl fiyat bandında biraz küçük ama çakma gibi bi ürün var.
Edit; GROSS 12VOLT3/4 MAZOT AKTARMA POMPASI MİNİ DALGIÇ SU SIVI POMPASI Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor birde buna bakmıştım.

Benim önerdiğim sobo akvaryum kafa motoru diye geçiyor. Daldırma tip yani. Kovanın içerisine daldırıp fişe takıyorsunuz bu kadar.

4 Beğeni

Zaten bu baktığım ürünlerin dezavantajı az bi süre çalışıp dinlenmesi gerekiyor olması. ne kadar efektif bi çözüm olacağını kestiremedigim için kararsız kalmıştım. Akvaryum pompalarının basıncı konusunda şüphe duymuştum. Ama senin önerdiğin kafamı rahatlattı. Kablo derdi vs heyecan yaratıp uğraşmaya gerek yok hiç sobo olur büyük ihtimal tercihim hocam.

2 Beğeni

Bende sanırım @bobo’nun yorumlarında görüp Sobo almıştım, aşırı kuvvetli değil, biraz düşük kuvvetli olanı almıştım, 3 kez kullandım, iş görüyor,

3 Beğeni