Pompa konusunda yorum mu yapmıştım?
Arkadaş demek ki hakkaten milletin ağzı torba değil…
Hmmmm, olabilir mi, olabilir valla…
Evet yanlış hatırlamışım, sizin paylaşımınızda görmüşüm, ama @BoBo 'nun da bir iki mesaj sonra adı geçmiş, konuda yorumu var sonuçta
Önceki pompa Sobo wp4880 bozulunca Sobo wp400S aldım. 55W 3500lt/H 3.5mt 200₺.
İşe yarar bir alet çıkabilir. Ama genel pH metre kullanım ve bakım prosedürünü uygulamak şart. Aklımdan bazılarını sıralayım.
Ucuz ve basit bir cihaz olması sebebiyle her ölçüm seansından önce kalibre etmekte fayda var. En azından işin başında pH 4.0’lük tampon çözeltiye daldırıp ne gösteriyor kontrol etmek lazım.
Kullanılmadığı tüm zamanlarda probun potasyum klorürlü koruyucu sıvı içinde ıslak kalması şart. Bir kere kuruyan probu tekrar hayata döndürmek mümkün olamayabiliyor.
Cihazın bir sıcaklık kompanzasyonu olsa da, hiçbir zaman sıcak sıvı ölçümü yapılmaması gerekiyor. Yüksek sıcaklık probu hızla öldürüyormuş. Yani mayşe örneğinin önce soğutulup hiç değilse 30°C’nin altına düşürülmesi gerekiyor.
İnşallah kalibrasyon için pH 6.86 tampon çözelti kolay bulunuyordur.
Hayırlı uğurlu olsun, uzun süre sorunsuz hizmet versin.
ayyyyyyy
Hah işte. Birininki çöp olmuş bile.
Sizi böyle konuşmaktan men ederim!
Çöp değildir o…
Olmaz… olmamalı!
Aman zaten ucuzcuyum ben, kullanmıyordum. En azından kalibrasyon deneyimini yaşamış oldum.
Potasyum klorür ve tampon çözelti konusunda sıkıntı yaşamam diye düşünüyorum hocam. Laboratuvar da çalışıyorum en kotu cihazı yanımda götürüp kalibre edebilirim. Yanında 4, 6.86 ve 9.17 lik tampon çözeltiyle geliyor sanırım. Bakalim nasil bi ürün çıkacak
Oo. Tereciye tere satmışız meğer. Neyse. Bilgi burada dursun. Birinin işine yarar elbet.
Kuruyan probları ıslatabilir misiniz peki?
Ay aklıma, “Gülmek için yaratılmış gözlerde yaşlar niye?” sözleri de geldi ya…
Sen forumdan sorumlu iletişim bakanı olduğun için akılda öyle kalmış olabilir
Sayın bakanım o is beni aşıyor gibi. Ben olsa olsa kuruyan, arızalanan probu yenisiyle değiştirip yoluma devam ediyorum
Ya zaten prob öyle kolay kolay arızalanan bir şey değil.
Bir kere alıyorsun ömür boyu gidiyor neredeyse.
Ben bizim oğlana bırakacağım, ondan sordum.
Follow up… Hitit maltın şeker ilavesi gerektirmeyen kitlerinden Marzen olanı denedim.
Şeker ilavesi gerektirmediğinden iyi birşey çıkar diye umuyordum ama sonuç hiç beklediğim gibi olmadı.
Sitede ABV %4.6 olarak verilmişti ama OG 1050 üzerinde çıktı. Herhalde FG biraz yüksek kalır diye düşündüm ama FG de 1006 idi. Yani alkol oranı 4,6’dan oldukça yüksek. Alkol oranı yüksek biralarla da aram pek yok.
Butik birada bir ara satılan tom caxton’a benzettim biraz tadını.
bu aralar biramarketin taze mayşeleri. 1,25-1,5 kg maltlar ile de kısmı mayşeleme yapıyorum sonuçlar gayet iyi kitin ötesinde. tam tahıla yakın. özellikle simcoe ipa taze mayşesi hiç eklenti yapılmadan litre kurularak çok iyi sonuç verdi.
Alamanya’ dan bacanağım geldi, çantasını boş bırakmadım listenin bir kısmını arkadaşıma aldım.
Lallemand KÖLN x 2
Lallemand LONDON ESB x 1
Lallemand MUNICH CLASSIC x 2
SafLager W-34/70 x 1
Lallemand BELLE SAISON x 1
Lallemand NOTTINGHAM x 2
Hallertauer Huell Melon 100gr
Mandarina Bavaria 200gr
Lallemand’ın bu mayaları gayet güzel, ben olsam şerbetçi otlarını farklı alırdım.
Güle güle kullanın
Alınacak çok şey vardı da, malum Euro paritesi. Türkiye’ de olmayan şerbetçi otlarından bunları deneyeyim dedim.
Ürünleri aşağıda linki olan firmadan aldım, gidip gelen olduğunda yine benzer siparişler vereceğim. Başka önereceğiniz tedarikçiler varsa oralara da bakabilirim.
Ben brouwland üzerinden alışveriş yapıyorum.