İlk Fıçılama Öncesi Sorular

Soğuk bira(1-5 derece arası) her zaman gazı içine alır. Fakat sıcak bira gazı sevmez, kabullenmez. Onu dışlar, yüz vermez. Düz gazlandırma yaparken biranın soğuk olması önemlidir. Hızlı gazlandırmadada soğuk olması daha iyi gazlanma açısından önemlidir. Şahsen 17-18 derecelerde de hızlı gazlandırma yapmışlıüım var. Ama soğuk bira kadar iyi gazlanmıyor. Düz gazlandırma yaparken dolapta verdiğiniz basıncın gazlandırma basınç miktarı olduğuna emin olun. Servis basıncı ile gazlandırma basıncı farklıdır.

2 Beğeni

İki tür gaz dağıtıcı gördüm piyasada, bir tanesi nipelli olan, bir tanesi de kelepçe ile sıkılan.
Kullanıyorsanız sizce hangisini almak gaz kaçağı riskinini azaltmak için daha iyi olur?

Kelepçe ile sıkılana rekorlu deniyor, Nipelli dediğiniz quick(hızlı) bağlantı, duotight, john guest isimleriyle anılıyor. Ben şahse Nipelli dediğinizi tavsiye ediyorum. tak çıkar kullanım kolaylığı var. Fakat her 2 tipte de kaçak sorunu yaşayanlar oldu.

2 Beğeni

Otomatik fittingsler kullanım açısından daha kolay, bu modellerde hortumların uçlarını dümdüz kesmek çok önemli bir detay. Kelepçe ise en garantilisi gibi gözüküyor, özellikle küçük çaplı hortumu kaynar suda ısıtarak ucu zorla soktuktan sonra birde üzerine kelepçe takılırsa asla sorun olmaz.

2 Beğeni

Gökay selamlar,
Bende eva barrier hortum aldım, senin kullandığın uzunluk nedir ?
Mesajını görmezden önce ben 3 mt. diye planlıyordum.

1 metre :slight_smile:
2-3 metre hortum boyu, "quick carb"cıların uydurması. Bence yüksek gaz verip sonradan servis basıncına düşürmekten ziyade en iyi, dengeli ve keyifli içim sağlayan gazlama şekli fıçıyı soğuttuktan sonra servis oranında gaz verip minimum 2 hafta beklemek. Sonucunda ne köpürme, ne fazla gazlanma, tam kıvamında biralar.

3 Beğeni