26 kategorisini belgian dark strong ale girecek, eğer katılım fazla olur 25 kategorisinde de katılımlar olursa belgian goldrn strong ale veya belgşan saison girecek
@Durul görüyor ve arttırıyorum.
Ben de Monastic Ale 26D Belgian Dark Strong Ale den kayıt oldum.
OG:1.095
FG:1.017
ABV%10.5
IBU:29
EBC:35
4 kademeli deneysel mayşeleme
- %50 su ile 50C protein rest ve 45 dk -64C mayşeleme (beta saccharisation)
- %25 mayşeyi ayır %25 su ekle
45dk.- 67C mayşeleme (dual saccharisation) - %25 mayşeyi ayır %25 su ekle
45dk.-69C mayşeleme (alfa saccharisation) - Ayırdığın %50 mayşeyi ekle
45dk 64C (reverse step mashing)
Mashing tickness :1/2.1
Mayşe verimliliği %80+
Şişeler 6 aydır mühürlü ve yatay konumda depoda yatıyor.
Hiç içmedim.Denemedim.Bakalım ne çıkacak
Ooo şahane, sen o şişeleri bi dikleştir artık😉
Şişeleri neden yatay beklettin anlamadım ama içeni yatay pozisyona getireceği kesin.
Uzun süre bekletilecek bir bira. O nedenle hava alıp okside olma ihtimalini ortadan kaldırmak için yatırdım.Şaraplara da böyle yspıyorlar ya.
O mantar için ama, tam tersine oksijen alabileceği yüzeyi arttırmış oluyorsun. Ben çabuk gazlandırmak istediğim bir kaç şişeyi böyle yatırıyorum.
Mantıklı, çabuk gazlanması için yatırıp bu şekilde işlem yapmak hiç aklıma gelmezdi
Aynen şaraptaki mevzu, mantar ıslansin nemli kalsın ki kurumasın ve kuruyup çatlayan mantardan hava almasın diye yan yatırılır
Hey yavrum, katılım sınıflarına bak
Bende bi czech lager yollayayım da adamların ağızları uyuşmadan önce bi ferahlasınlar
Sıkıntı zaten 25 gün önce duyurulan yarışmaya hazırlanacak zaman olmamasından kaynaklanıyor. Ben yeni bira yapıp yetiştiremeyeceğimi düşündüğümden hazırda ne varsa sırf katılım olsun diye başvuru yaptım. (Aslında yarım yamalak katılım) Hazır İzmir e gitmişken de teslim ettim. Brewstival de olmaya çalışacağım.
Bu gün gerçekleşecek yarışmada katılan arkadaşlara başarılar
Yarışma dün yapıldı aslında ama sonuçları bilmiyoruz
Aramızda 3 birincilik alan varmış
Asparagas haberler bunlar
Sitede yarışma sonuçları bugün ya da bugünden sonra 15:11de yayınlanacak yazılıydı ancak sanıyorum bugünden sonraki bir güne kaldı sonuçlar…bilgisi olan var mıdır? ne zamana yayınlanır acep
Herkes madalyalarını alacak diye bir haber geldi…
Herkese katılım belgesi de verilecekmiş.
Hatta herkese hakemlerin yorumlarını da göndereceklermiş.
Bu kafada olanlara kurukafa göndereceklermiş. Bu dert seni bitirdi zaten
@Durul BOS’ta 3. Oldu, 25 kilo malt 250 gr Ş.otu, 1500 tl para ödülü kazandı, @Mephior BOS’ta 1. Oldu, 10.000 tl ödül, 50 kilo malt, 1 kg ş.otu kazandı. Yürekten tebrik ederim…
Sorum belki komik gelecektir ama bilmediğim için soruyorum, BOS nedir? sabah instagram paylaşımında da mini BOS sonrası açıklanacak gibi ifadeler vardı.