Amerikan otlarıyla yapılmış bir buğday birası. Şimdiki aklım olsa bir de dryhop yaparım.
Benim de sıra geldiğinde düşündüğüm bir bira, şimdiye kadar ağırlıklı klasik Alman otları ile buğday içtim, eline sağlık, peki sence hangisi senin damak lezzetine göre daha önde?
Bence daha da otlu olması lazım. Aynı malt tabanıyla otları iki katına çıkıp yapardım
Bilmem farkında mısınız ama bergamut sezonu da yaklaşıyor…
Narenciye ipa mı narenciye buğday mı
İkisi de olur. Ben bergamutla yapmıştım, güzel olmuştu.
Begamutu nasıl kullanıyorsunuz?
Dilimleyip kaynama sonunda kullanmış, bir miktar da kuru hoplatma yapmıştım, aklımda yanlış kalmadıysa. Ayrıca fermentasyonu tamamlanmış biradan bir iki litre alıp içine bergamutu atıp 80 derece üzerine kadar ısıtıp soğuduktan sonra kovaya ekleyerek de kullanabilirsiniz.
Bir kaç aydır düüncede kalıp kaynatmadığım white IPA reçetem var, aslında otlara karar veremeyince ortada kaldı, şimdi yeninden düşünürken bu yazıları gördüm. Sence white IPA içinde bergamot olur mu ?Ne dersin? Bergamot ile en çok uğraşanlardan biri de sensin sanırım.
Ehm… ne desem bilemedim zira bergamutla en çok uğraşan kişi olarak bir kez kullandığımı itiraf etmem lazım. Bence olur… (yatırım tavsiyesi değildir)
Ben de olur derim