Bira Fıçılama ve Fıçı Sistemleri

Bu nedir ne işe yarar :slight_smile:

Bu top fıçının içindeki sıvıda yüzerek hortumun sıvıyı dipten değil üstten çekmesini sağlar. Böylece eğer dipte tortu varsa bardağa gelmez. Birde buna filtre takılıyor o da katmerlisi :smiley:

Biraz gereksiz bir pahalılığı olan fıçı sisteminde işe yarayan bir parça. Ben biraburada.com dan sadece filtresini aldım, gıda hortumu ve silikon şişe mantarıyla yaptım aynı işi görüyor.

2 Beğeni

Müsait olunca bir fotoğrafını atarsanız çok sevinirim.

1 Beğeni

Yeni aldığım fıçıların temizlik ve montajını yaparken detaylı fotoğraf yollarım :smiling_face:

Valla harika olur ben yeni fıçı sistemine geçiyorum hiçbir fikrim yok sipariş geçtim bu haftaiçi gelir büyük ihtimalle yavaş yavaş öğreneceğiz artık :slight_smile:

Şişelere göre çok daha pratik, temiz ve kolay bir sistem. :smiling_face:

1 Beğeni

benim de başıma gelmişti, bütün bina ayağa kalkmıştı. basınç yükselince emniyet valfini açarak CO2 tahliye oluyor. dolum yapıldıktan sonra regülatörden tüpün basıncını kontrol etmek gerek tesiste…vanayı değiştirmeniz gerekcek. çok geçmiş osun.

1 Beğeni

Arkadaşlar selam. 5 lt lık CO2 tüp cornelius’u kaç kere gazlandırıp servis ettirir? Dipnot: 15 basınç ile gazlandırma

3lt dolumlu 5ltlik tüp tek fıçıda yarıya düştü 15 basınçta. Kaçak falan göremedim.

Merhaba, ben de böyle bir sistem düşünüyorum. Tüpün dolapta durmasının bir sakıncası yok sanırım. Asıl merak ettiğim muslukları nereye bağladınız. Dolaba zarar vermeden iç kısımda sabitlemek istiyorum muslukları.

Merhaba…
Ben fıçıya bağladım mfl adaptörüyle. Hangi fıçıdan almak istersiniz ona takıyorsunuz. Co2 tüpünün dolapta durması konusunda zararlı diyende var bir şey olmaz diyende. Karar sizin.

1 Beğeni

Teşekkürler cevabınız için. Ben musluklarımı almıştım, raf kısmına ahşap vs. bir malzeme koyup oraya sabitleme düşüncem var.

Ben dolabın yan duvarlarına sıfır bir ağaç kestirip sıkıştırarak yapacaktım. Muslukları o parçaya delip uzun shank ile bağlayacaktım ama planlar değişti :sunglasses:

Dolap içinde duran tüpler sürekli neme maruz kaldıkları için korozyon riskini yükseltir.

Evet, benim tüm dolabın dibinde iz bıraktı. Ama benim balkonda yazın 45 derece güneş sıcağında kalacağına içinde dursun daha iyi diye düşündüm. Zaten benim tüpleri dolduran firma her değişimde farklı tüp veriyor ve hepsi pas içinde dışı :joy: