Bira Fotoğraflarımız

9 Beğeni

Neipa

Baltic porter

9 Beğeni

İki çok güzel stil….

2 Beğeni

Bana yine Mardin yolu gözüktü.

1 Beğeni

Perle şerbetçiotlu İtalyan pilsner.

10 Beğeni

Urla’da kendi yetiştirdiğim Ş.Otu nu sadece aroma olarak kullandığım (hopstand) pirinçli Ufus pilsner 02A.
Bu sene kuraklıktan dolayı 2 adet bitkiden sadece 22.5gr ot elde edebildim.
Bu vesile ile bahçemdeki otların cinsinin baharatımsı-çiçeğimsi aromalar içerdiğini öğrenmiş oldum. (Muhtemelen Bilecik aroma)
Berraklık, kappa karagenan ve 1.5 ay fıçıda beklemenin sonucu.
Ferah içimli çıtır çıtır bir lager (di). :beers:

19 Beğeni

Ooo tarladan bardağa, şahane, tek sorun şotunun alpha asit vb bilinmediği için ibusu tahmin edilemez…

Tahmin edilir de tahminin doğru olup olmadığını bilmek mümkün olmaz…
Misal, bence 32,5 IBU bu.
:grinning:

2 Beğeni

Yani evet anca tahmin edilebilir net birşey söylenemez :slight_smile:
Bir kaynakta AA değerini bilmediğimiz bir otun yaklaşık AA değerini hoptea yapıp seyrelte seyrelte yaklaşık AA değerini tahmin edebiliriz diye bir yazı okumuştum.Ama en nihayetinde yine de tahmin oluyor çıkan sonuç.
Zaten alfa asit vb değerlerini bilmediğim için sadece aromada kullandım :beers:

Uzun suredir yazmadığımı farkettim. Şunları şöyle bırakıyorum

16 Beğeni

Şunu da ekleyeyim fıçıdan tap5 hopfenweizen

11 Beğeni

Biralardan çok bardaklar harika. Tam da çarpmalık parçalar :grin:

1 Beğeni

Suça teşvik bunun adı

1 Beğeni

4 Beğeni

Hahaha suça teşvik var. Suç ortaklığı var sonuç olarak. O bardağın %49 hissesi bana ait.

Tmm gözümüz yok da altlarına ne olduklarını da yazaydın

1 Beğeni

Azmettirici var ortada

Haklısın birincisi Schneider helles benim içtiğim en güzel hellesti
İkincisi augustiner lager yumuşak içimli şerbetçiotu daha yoğun hoş bir yemek eşlikçisi
Hofbrou festbeer 3. Bira çıtır çıtır bir bira
Hofbrou dark lager karamel notaları hakim lager
Schneider original bildiğimiz şınayder buğday birası
Schneider aventinus fıçıdan muhteşem olmuş

1 Beğeni

Bunun yorumunu ben biliyorum ama buraya yazmamışsın

1 Beğeni

Munich Dunkel 08A

Çift decoction yaptığım, munich 1 ve 2 malt tabanlı %5 alkol oranlı, Carafa 3 maltını sadece durulamada kullandığım “Dambıl Dankıl”.
Aslında FG sinin 1010 da bitmesi gerekiyordu fakat 1014’te kaldı oyüzden hedef alkol 5.5’in altında kaldı.
New Lager mayası bu partide %74 maya sindirim oranında kaldı.Çift decoctiondan kaynaklı fg nin bir tık yukarda kaldığını tahmin ediyorum.
Carafa 3 maltını sadece durulamada %5 oranında kullandım ama bir daha bu birayı yapsam %4’ü geçmem. Rengi bir tık koyu oldu ve kahve aromaları biraz fazla; belki de o yüzden hiç çikolata aroması yok.
Ama oturup üst üste 4-5 tane içilebilecek; gün arasında kahve niyetine içilebilecek kolay içimli; çok hafif tatlımsı bitişli, yuttuktan sonra damakta kahve aromalarının dolaştığı çıtır bir bira oldu. :beers:

12 Beğeni