Bira Fotoğraflarımız

Bu birayı neden yarışmaya göndermedin

1 Beğeni

Aslında çok istiyordum katılmayı, hatta yine 2 decoctionlu marzen’im de vardı ama uzun taşınma süreci nedeniyle sıcak ortamda uzun süre durdular tat ne durumda bilmiyordum. Gönderideki “yorgun” buradan geliyor.

2 Beğeni

Yazda kveik yap kışın iç, kışta lager yap yazın iç :grin:

8 Beğeni

11 Beğeni

Bu bira beni ilk yudumdan çarptı. Ama alkol anlamında değil. Aradığım tat anlamında. Şu zamana kadar şu tadı, yani kafamdaki tam düz bir pilsener tadını yakalamak için neler yaptım şerbetçiotundan kaynaklanıyor diye alt sınıra mı çekmedim. Mayşeleme ısılarıyla mı oynamadım, iyi pilsen için en ideali Smash dediler smashinde smashini yaptım ama bu tadı çek pilseneri diye çıktığım yolda yakaladım ya ne diyeyim. Bu birada ekstra fba ve vienna var az miktarda ama bence esas fark decoction’dan geliyor. Bu birayı tattığım anda decoctionun mantığını anlamak için tekrar foruma girdim ve şunu gördüm “biraya dolgun bir aroma sağlar (bu aroma katkısı koyu kavrulmuş maltların verdiği aromadan faklıdır).” bu benim pilsen deneyimimde sanırım açıklayıcı unsur. Ben hep birayı zayıflatmaya çalıştım ama zayfılattıkça istediğim tattan uzaklaşmışım. Meğerse malttan gelen aromatik dolgunluktansa karakteri değiştirmeyen bir dolgunlukmuş. Çok mutlu oldum. Öneride bulunan @Durul a ayrıca teşekkürler.

Eksiği şu tabi yine eksik var hiç bitmeyen: alt sınırda şerbetçiotu kullandığım için ucu ucuna dengeyi sağlıyor. Bir dahakine acılık otunu arttıracağım hem de fazlasıyla. Derdim ot değilmiş yahu.

Hatta en son yarışmada bira o kadar zayıftı ki malt taban o kadar karekteristik olmaktan uzaktı. Jüri, şerbetçiotumun narenciyeli ve türe uygun olmadığını düşünmüş temiz fermantasyona bunu kednileri de farketmelerine rağmen ki bunu tekrar tattığımda ben de farkettim. Zaten minnacık olan şot aroması birada büyümüş bana kalırsa.

8 Beğeni

Czech premium pale lagere en güzel örneklerinden biri ülkemizde de içebileceğimiz pilsner urquel, vital değerleri şu şekilde;

Vital Statistics

IBU

30 - 45

SRM

3.5 - 6

OG

1.044 - 1.060

FG

1.013 - 1.017

ABV

4.2% - 5.8%

Burada dikkat çeken şey FG , yüksek

2 Beğeni

Siyah pirinç biram. Böyle güzel sonuç beklemiyordum, renk daha koyu olur sanmıştım. Tek eksiği az gazlanmış olması.

8 Beğeni

Bu arkadaş azacca ile yaptığım amber ale yaptığım en güzel köpüğe sahip bira oldu :beer:

7 Beğeni

Lichtenhainer

4 Beğeni