Buzdolabını Komple Dezenfekte Etmek

Evet bu mesajınız starsanın önemini ne kadar da vurguluyor. Hava kilidinde de starsan kullanmak gerek.

Bir kere buzdolabına bakteri bulaşmış arkadaşın. Yani bakteri yuvası olmuş. Havalandırılan yerlerde bakteri daha az olur. Buzdolabı ise nemli ve havalandırılmayan bir ortam.

Bu bilginiz de diğeri gibi doğru değil. Bizim yapmış olduğumuz tüm dezenfekte işlemleri kullandığımız maya haricindeki herhangi bir organizmanın fermentasyonu ele geçirmesini önlemek. Hatta buzdolabının içini kontrol etmek dışarıdan daha kolay geliyor bana.

Bak menegin sana neyin doğru geldiği kimin umrunda bilmiyorum. Ben buzdolabını dezenfekte edecek bir arkadaşa daha önce yaptığım bir işlemi anlattım. Kendine bir bilgi, yarar çıkarır orası ona kalmış. Sen bu bilgi doğrudur bu bilgi yanlıştır kavası çıkarmaya çok çalışıyorsun yazılarında hep yapıyorsun. Buzdolabını kontrol etmek dışarıdan daha kolay diyorsun ben aksini söyledim mi bir bak bakalım. Ya Türkçen iyi değil yada algın. “Mantarlar vb canlılar nemli ortamı daha çok severler, havalandırılan ortamlar emin ol buzdolabından daha iyidir ama sıcaklık kontrolü yapamazsın”. Dedim ben bu buzdolabının ortamını kontrol edemezsin ve ne yaparsan yap buzdolabında bira olmaz demek mi? Ben böyle demek istemişsem eğer şizofren miyim de şuan nofrost buzdolabında fermenterim var?

Öncelikle üslubunuza dikkat edin. Bana doğru gelen kısmı buzdolabının içi dememin sebebi hava kilidi ile alakalı. Soğuk ortamda oluşabilecek ters basınç fermenter buzdolabı içinde olduğu için hava kilidinin yerini önemsizleştiriyor. Her şekilde sıvının içeriye girişi olabilir.
Diğer kısmı ise buradaki herkesi ilgilendiriyor. Kanıtlanmamış bir bilgiyi kesinmiş gibi yazmanız başkalarını da yanıltıyor.

Hava kilidine buzdolabındaki bakteriler bulaşmaz ve bulaşsa bile kristal hava kilidi kullanan birinin hava kilidinden fermentere su girişi olmaz diyorsunuz. Peki siz bu bilginin kesinliğinden nasıl emin oldunuz? Benim yaşadığım 2. Sorundur bu çözümü hortum tipi hava kilidi ile çözmüştüm de.

Bu forumda saygılı yaklaşımlar görmek istiyoruz. Lütfen üslubunuza dikkat edin @FioreDiAlbicocche.

1 Beğeni

Hayır, hava kilidinin içerisindeki suyun @Amo nun dediği gibi starsanlı olması gerektiği ve benim de kullandığım
yöntem seninki gibi hortumu daha aşağıdaki konumdaki su içerisine daldırmak. Tabii o suyun içerisinde de starsan olmalı. Ters basınçla sıvıyı yukarıya çekmesi çok zorlaşıyor.

1 Beğeni

Demek istediğinizi anlamıştım, sadece sizin gibi anlamamıştım.

1 Beğeni