Ekipman ve Yazılımlar kategorisi hakkında

Bira ya da diğer fermente gıdaların yapımında kullandığımız çeşitli ekipmanlara dair bilgilere bu kategoride yer verebiliriz.

Ayrıca reçete oluşturmak ya da fermentasyonun kontrolü için kullandığımız türlü yazılımlarla ilgili görüşlerimizi de burada paylaşacağız.

Buradaki hazır donanımlara elektrik bağlantısı ve pompa ekleyerek kazanları makinaya dönüştürebilir miyiz? Otomatik kazan ihtiyacı olanlara yoklukta çare olabilir mi?

Doğru konu başlığına yazdığımı ümit ederek sizlere naçizane bir sorum olacak. Biraburada’nın sitesindeki fermzilla paslanmaz fermenterine benzer bir fermenter alma niyetim var. Kırklareli’de yaşadığım için zaman zaman bulgaristan ve yunanistana çıkabiliyorum. Fermzilla’nın sitesine girdiğimde bulgaristan plovdiv’de distribütörü old gördüm. Haliyle acaba ordan alsam diye düşünerek bir ışık yandı kafada. Bu şekilde yurtdışından ekipman almaya kalktığımızda gümrükten geçişte bir sorun oluyor mu? Bira ekipmanları özelinde ya da dışında bu durumu deneyimleyen birileri var mıdır?