25 kg alınca 13.20 ye geliyor thracian. Stok için hala uygun sanki… Gerçi stokçuların üzerine gidilecek deyollaa
Hocam dayanamamışsınız
Hüsran olmasın.
Ne yapsak vazgeçiremedik.
Eh, serde memleketlilik var ne de olsa. Adamını tutacan ister istemez.
Valla fiyat kıyaslayınca varsın çıksın diyor insan, nerden baksan %35 fark var. Neticede 8kg weyermann ile alacağım verimi 10kg thracian ile de alırım ve en az %10-15 hala cebimde kalır diye düşünüyorum. Siz daha iyi yorumlarınız, verimi bi kenara bırakırsak ikisi arasinda tada kokuya dair bir fark oluyor mu?
Minimum stokla çalışıyorum hocam, stokçuluğun büyük cezası var diyolla😜
Bence çok büyük fark yok, en azından benim hissedebildiğim bir fark yok diyeyim. Tharician da Hitit de Weyermann’a göre daha çok protein içeriyor bence ve daha küçük taneliler ama tat açısından, özellikle de baz maltlar olarak çok ciddi bir fark alamıyorum. Hitit’in özel maltlarından uzak durmak lazımdı en son ama pale ale maltında biraz düşük verim haricinde fark yoktu.
Hemşehrililik falan bir yere kadar ama Hitit’in bir gelişme göstermemesi ya da bu alanda ilerlemek için özel bir çaba içerisinde olmaması üzücü . Sanırım üç kez falan kullandım ve her defasında iyiye gittiğini görmek umuduyla aldım ama ne yazık ki henüz bir gelişme göremedim ben.
Arada bir denerim ben…
Kendim malt bile yaptım zamanında, ondan bile bira olduysa bundan kesinlikle olur.
Ben kullanıyorum, çok da memnunum. Yaklaşık 10-15 kaynatma yaptım, tıkanma gibi sorunlar yaşamadım. Sadece debi önemli çok düşük debi ile çalıştırılmamalı
İyi haber. Başlangıçta sadece soğutmada kullanmayı planlıyorum. İleride mayşeleme ve kaynatmayı aynı kazanda yapmaya başlarsam mayşe devridaimi olarak da kullanma niyetim var. Çok uzaklarda RIMS hedefim de var ama önce kazanç-dolar dengesinin lehime dönmesini beklemem gerekecek.
Teşekkür ederim.
Ben de kullanıyorum ve gayet menunum. Şuanda fiyat efsane iyi diyebilirim. Çin’den getirseniz en az 1.5 kati olur fiyat. İhtiyacınız varsa düşünmeden alın. Ben bile yedek için alsam mı diye düşünüyorum
Soyhan hocam debi derken sıvısız kalmamasını kastediyorsan haklısın. Yoksa içinde sıvı olduğu müddetçe debi önemli değil. Ben çıkışa vana bağlayıp kullaniyorum ve vana ile akış hızını kısıp açıyorum. Kuru çalışmadıkça hiç sıkıntı olmaz.
O kit çok beğenilmiş zamanında. Ben bir türlü denk gelemedim o kite ama iz bırakan bir kitmiş belli…
Port 66’nın tüm kitleri efsaneydi.
reçetesi yok mudur bu kitin acaba. ben biraz araştırdım ama bulamadım.
Aslında klasik hefeweizen ama mayası çok iyiydi, 3068’e eşdeğerdi diye hatırlıyorum, hatta tadımlarda hep konuşurduk bu kit varken tam tahıl weizen yapmaya gerek yok diye.
%50-60 buğday, kalan kısım pilsner malt, kademeli mayşeleme, muzlu falan bir maya… Decoction olsa iyi olur ama ben uğraşmam derseniz gerek yok. Belki azıcık melanodin eklenir yapılmayacaksa.
İkinci el alışverişlere dikkat, forumdan bir arkadaştan tüp ve regülatör aldım, ancak regülatör hatalı ölçüm yapıyordu, göstergeler değişti, 150 tl masraf yapıldı, arkadaşın ismini paylaşmayacağım belki bilinçli değildir diye düşünüyorum, fazla iyi niyet göstergesi ama sağlık olsun.
Bunu öğrenmenin tek yolu kendisi ile görüşmek, durumdan emin olmak lazım.
Zam gördü, daha da görür diye 30 kg kadar base maltlardan alıp stoga attım…