Etanol ile besleniyor sanki
Buharlaşmıştır o ya yoksa ana yapmaz öyle şey, kıyamaz yavrusuna.
Kalan posa ne oldu? Marmelat falan?
Aslında güzel bir elmalı turta olur bundan diye düşündüm sonra direkt çöpe bu durum tabii ki benim vaktimin kısıtlı olmasından kaynaklı.
Geçen yıl dün itibariyle bir siteden 4 paket maya almıştım. Şöyle bir fiyatlara bakayım dedim çoktan iki katına çıkmışlar bile.
Neye, kabaca ne kadar zam geldi diye görmek için düzeltmesi unutulmuş bir ürünle not düşmek isterim. ( Orjinal sayfa )
Yukarıda güncel, aşağıda eski fiyatlar…
Gördüğümüz fiyattan talep edemez miyiz
Cıks.
Sepete ekle kısmı bağlar.
Dünya çapındaki gıda enflasyonunu bir de bizdeki döviz kuru saçmalığıyla çarpınca sonuç normal…
Tavuklarıma verdiğim arpayı 5 liradan alıyorum carafa ne yapsın…
Ucuz bulduğunuz maltı stoklayın tavsiyem budur…
Aslında benzer bir şey yaşadım ve aklıma takılmıştı bu mevzu.
Bilindik bir giyim firmasının internet sitesinden kıyafet aldım. Sonra ürünler elime ulaştığında üzerlerinde eski fiyat etiketleri olduğunu gördüm. Bana 2 katına geçirmişler pardon satmışlar ürünleri. Şimdi ben etiket fiyatı bu benden fazla tahsil edildi diye thhye gitsem olur mu mesela.
Cıks.
Satın alan kişi tarafından yazan fiyat kabul edilerek sepete eklenip üzerine yine kendi iradesiyle ödeme yapılan bedel geçerlidir.
Malum nedenden dolayı kaynatma yapamadığımdan yan yollara sapmak zorunda kaldım.
Tazemayşe’den Mosaic Pale Ale mayşe aldım.
Bunlar gercek bira gibi 1010 fg civari mi bitiyordu?, Standart 1050-1010 rasyosu tutuyor mu?, Yoksa diger macunlar gibi 1040-1004 falan mi oluyor acaba.
Ben de ilk defa deneyeceğim.
23 litreye tamamlandığında 1050-1055 og ile başlayacağını ön görüyorlar.
Bu ogler ile başlarsa fg max. 1010 dan aşağı düşmez diye düşünüyorum. Maya Us-05 gönderiyorlar.
Taze mayşenin tam tahıla çok yakın olduğunu söylüyor üreticiler. Deneyip göreceğiz artık.
Bu havalarda çok beklenmeden yapıldığında bence kitten daha mantıklı. Senin durumun farklı tabii ama ben işin reçete kısmını çok seviyorum. Yoksa geçen gün arkadaşlar yeni set almışlar, baktım 15 dk sürmedi kurmamız ve “bizim problemimiz ne ?” diye düşündüm
Kitten bira yapmak en güzeli.
Zamanla hepimiz anlayacağız.
Bir de kendi kendini şişeleyen kitler çıkarsa…
ben Tuborg gold kitini bekliyorum. zirvede bırakacağım.
İnan bende çok özledim kaynatmayı ya 8-10 aydır ‘‘tık yok’’
Çok uğraştırıyor, malt kırmasından başla temizliğine kadar ama hepsi ayrı bir zevkmiş.
Her şeyini kendin yapınca farklı bir mutluluk veriyor insana.
Biraz daha zaman geçsin yardım alarak bir şekilde girişeceğim artık
Sen yine kaynatıp kavanoza koyup kit gibi yaparsın abi dayanamazsın kaynatmadan