Carrageenan bana şu anda gayet yeterli geliyor, irish moss ile karıştırınca sonra bir de bunu tablet haline getirelim diye rahat durmayız gibime geliyor .
100 gr irish moss 80 liraymıs 5 gr ı 4 liraya geliyor. Whirfloc rules bu durumda
Üçünü de denemiş birisi olarak;
Whirfloc>=karregennan>irish moss diyebilirim.
En son aldığım maltları Kediköy’den almıştım. Vakumsuz poşette ağızlarına bant çekip yollamışlar. Esefle kınıyorum.
Maltları kim vakumluyor ki?
Yanlış yazmışım. Poşetlerin ağzını mühürlememişler. O hem vakumlayan hem de mühürleyen cihazlara gitti aklım.
Güle güle kullan
Ben son kaynatmada bardağın içerisinde ılık su ile çözdüm sonra kazana ekledim. Bu şekilde sanki daha verimli oldu. Kesin bir şey söyleyebilmek için tabii bi kaç defa denemem lazım.
Berraklaştırıcı olarak nasıl ve ne miktarda kullanılır acaba kendileri?
denemekte fayda var. Irish moss ta aldım kombinasyonunu da denerim
Sizin soruya aşağıdaki gibi cevap verilmiş. Bende ilk kez kullanacağım tecrübem yok.
Ben de kazana atmadan 5 dakika önce ılık suda çözüyorum, direk kaynayan kazana atınca sanki topaklanıyor.
117 lira verdim.
Vay vay. O paraya hala bir şey alınabiliyor muymuş?
Aliexpress’e yeni üyelik oluşturunca 91 TL indirim kuponu verdi. Yoksa 209 TL gibi bir şeydi fiyatı.
Kargo ve vergi parasını da düşündün mü?
Ben @Lacivert’un önerisiyle fıçi için şundan aldım sorunsuz kullanıyorum. Bekleme Çin’den gelmesini.
Kargo ücretsiz olanlardan seçtim.
Vergi olabilir tabii ama Aliexpress artık kimlik numarası da alıyor ve Aras Kargo teslim ediyor sanırsam.
Yanılıyor olabilirim ama vergi çıkarsa da az bir şey çıkacak diye tahmin ediyorum. Buradaki fiyatlarla en ucuza 383 liraya görmüştüm.
Çok uzun sürmüyor artık. 4 Temmuz görünüyor muhtemel teslim.
ooo, doğumgününde yani
Ödeme detaylarında şöyle bir satır göründüyse vergiyi peşin tahsil etmiş demektir ve paketi Aras getirir.
Aksi takdirde paket PTT’nin eline düşecektir, herhalde vergi tahsilatını postacı kapıda yapar.
Hmm…
Yanlış kalmadıysa aklımda böyle bir şey görmedim.
Ama toplam bedel 117 TL olunca çok bir vergi çıkacağını tahmin etmiyorum.
Ama kısmet tabii.
Genel olarak Çin ’ den gelen ürünler için ürün bedelinin %30’u vergi kesiliyor. Bu yüzden alternatif varsa kargo dahil olarak seçmiyorum ben.