En Son Ne Aldık?

Büyükçekmece metroda hiçbir indirim yok.

Bistro lager Bayrampaşa metroda 27 liraydı bugün. Nisan skt li. Diğerleri normal fiyatlıydı.

1 Beğeni

Kozystağı metroda bistro 23,19 di bugün. Üretim tarihi de 14-12-2023

3 Beğeni

Adana Meteoda 26₺ idi tarihine bakmadım çünkü çok fazla vardı

Samsun Metro’da da 25₺

2 Beğeni

Samsun ne alaka, anlamadım :thinking:

2 Beğeni

Big Brother orda yaşıyor da. Konu mesajlarını okuyunca gelirken uğra da al gel dedimdi :blush:

1 Beğeni

Siz bira yapmayı bıraktınız sanırım :roll_eyes:

Burası biraz karışık Engin abi. 2 yıldır hiç yapmadım. İlk başlarda ha bugün ha yarın diye gitti. Sonra ara açılınca iyice uzaklaştım. Sonra ev tadilata falan girdi. Benim fermenter için içini izole ettiğim bir yüklük bölmesi vardı. O da tadilatta ortadan kalktı vs vs. 35 litre basınçlı fermenteri sağlıklı şekilde mayalanmaya bırakacak yer sorunu oluştu derken bugüne kadar geldik…

3 Beğeni

66 lira bir şişe bira, yine de yapmak daha kazançlı. Ayrıca bu bir hobi, keyif almıyorsan ayrı tabii, ama hobinin içinde kalmanız bizi mutlu eder. En azından Sami ile birleşip arada kaynatma yapabilirsiniz.

4 Beğeni

Evet hobinin içinde kalmak güzel olur tabiki. Ama özellikle tadilat sonrası hobi evin içinde yer bulamayınca böyle askıda kalıyor mevzu :slight_smile: İç işleri bakanından da destek yok. Yani tam tahıl için durum böyle en azından. Devam etme niyetim de kit ya da hazır mayşe şeklinde olabilir. Bu da hobinin zevki eksik bir şekilde tamamen maliyet odaklı olabilir haliyle. 19 litre fıçıya kurulum yapıp soğutma ceketine sarma ya da kveik. Sonrasında 5 litrelik fıçılara aktarım ve gazlama. Soğutma için evin buzdolabı.

Tam tahıl ekipman ve fıçı sisteminin tamamı duruyor bakalım şimdilik. Zaman ne gösterir… Ama sırf bu iş için bahçeli müstakil bir evim olsun isterdim. :ok_hand:

8 Beğeni

Bende maalesef yer sıkıntısı sebebi ile TT ye son verdim, hatta uzun süredir başka sebeplerden kit de yapmıyordum, kısa süre önce dönüş yaptım.
Yaptığım en lezzetli biralar TT olanlardı, ama yine de kit biraları da doğru yapıldığında güzel. Ayrıca yeni şeyler deneme fırsatı kit biralarında da mevcut kısmi mayşeleme vs ile.
İlerde hepimizin daha fazla kişisel alana kavuşması dileğiyle :beers:

3 Beğeni

İçişlerinin reddettiği malzemeler alınır, :smiley:selamlar .

1 Beğeni

Ne vereyim abime :upside_down_face::slightly_smiling_face::upside_down_face:

En son bunlar geldi. Tüm sistemi hazırladım çoğaltıp banka yapmak için ama sıvı mayada özel izlemem bir yol gerekiyor mu diye araştırmalarımdan bir sonuç elde edememiştim. Bir öneriniz olursa muhakkak dikkate almak isterim.

4 Beğeni

Değişen bir şey yok aslında. Sadece bunda parça parça çoğaltma mümkün olmadığı için ilk seferde mümkün olduğunca çok miktarda çoğaltıp tüplere almak ve sonrasında kullanacağınız zaman her tüpü çoğaltıp kullanmak mantıklı. Böylece nesil değişmemiş olur. Mesela 10 tüplük çoğaltsanız onuncu bittiğinde o mayayla artık işiniz kalmamış olur.

4 Beğeni

PRO40 ile ilk kaynatma.

Uzun zamandır aklımdaydı, en sonunda aldım. Gerçekten rahatlıkmış…

12 Beğeni

Hayırlı olsun, daha detaylı foto ve anlatım lazım :slight_smile:

2 Beğeni

Teşekkürler. :beers:
Haftaya Mardin’deyim inş, @Ehlikeyf 'de PROMAX60 aldı ve şimdiden 4 kova reçete hazır, bol bol çeker ve detaylandırırız. :slight_smile:

5 Beğeni

Güle güle kullanın.
20

1 Beğeni