Sevgili @augurs dan vişneli bir sour bira. Normalde sour biralardan pek keyif alamıyorum ama bu birada vişne aroması sour karakteri çok güzel dengelemiş ve ekşi tadı baskılamış. Gazlılık yüksek, damakta on yüz bin milyon baloncuk:smile: ama kötü anlamda değil, bence yakışmış bu biraya. Tam yazın lıkır lıkır içmelik, serinletici bir bira olmuş. Alkol 4.5 gibi tahmin ediyorum. Çok beğendim, ellerine sağlık arkadaşım.
Ben sour biraları çok fazla sevmiyorum, seven biri olunca mutlu oldum Philly Sour maya ve 3 kg vişne ile yaptım. Ben çok anlamıyorum bu bira türünden, senin hoşuna gitti ise ne mutlu bana
Bu gecenin konuğu @menegin in orvali,
Ambere çalan bir renk bol gazlı köpüğü kalıcı olmayan bir bira tam da orval de olması gerektiği gibi,
Ben fg bi tık yüksek hissettiğim için abv si olması gerekenden az da olsa düşük gibi hissettim, 11 aylık bir bira abv gayet yuvarlaklaşmış hissettirmedi kendini,
Bence brett karakteri bile hiç rahatsız etmeden hissettiriyordu hafif hafif bi bence bu da çok hoş çünkü o çok bariz brett ten gelen funkyness alışık olmayan damakları çok rahatsızxedebilliyor
Ellerine salık bu orval gibi orval için…
Afiyet olsun, 5-6 sefer yapınca doğru yolu buldum ama gövde kısmını anlamadım, bir ara 100 ml heba edip iyice gazını aldıktan sonra FG alırım
@Ozerrock un belgian dark strong ale birası, kendisine söyledim , normal şartlar altında alır, bu alır dediğim izevbirden bahsediyorum ödül alır tahminimce f babında; ama ben de iki sene önce gönderdiğim dark strong ale biralarım için en ufak bir dönüş, emare, yorum , alamadığım için bir şey diyemiyorum, renk, köpük kalıcılığı, gazlanması, yüksek fg kuru meyve özellikle mürdüm eriği aromalarıyla harika bir temsil bence, ellerine sağlık.
Bu akşamın ev birası tadım notları sevgili @menegin’in Quadrupel’ine dair.
Öncelikle şunu söylemem gerekir ki bu büyük abilerle aram çok yok ve yazacaklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Siyaha epey yakın renkte, buğulu, köpüğü kremamsı ve ilk baştaki kadar olmasa da kadehin sonuna dek eşlik eden bir bira olmuş. Beklediğimden düşük gövdeli bulduğumu ifade etmeliyim.
Gazlılığı yüksek; damakta ve genizde hissediliyor.
Alkolünü hissedebiliyorum ve geçtiği yerlerde hafif bir sıcaklık bırakıyor.
Burunda ve damakta alınan hoş bir kuru erik aroması var ve tatlı bitişli bir bira.
Eline sağlık dostum, özel zamanlarda keyifle tüketilecek bir bira olmuş.
NOT: Karmeliet sizlere ömür. Dün gece içerken çok rica etti @Apo_Cinar, ben bir şey söylemeyeceğim, Karmeliet ile ilgili yorumlar @Apo_Cinar’dan gelecek.
Afiyet olsun, bana da gövde yüksek ve çok tatlı bitişli geldi ve çok beğenmedim bu yaptığımı. Bu arada hangi karmeliet olduğu önemli
En azından bitişinin tatlı olduğunda hemfikirmişiz. Bu da bir şeydir…
Dünnakşamın tadım notları @menegin in Baltic Porterından
İkimiz de bu birayı 2 şer kez yaptık, ben lagerledim ikisini de sanırım Engin lagerleme iş, şart da değil zaten,
Görünüm çok hazydi biraz daha opak olabilirdi, renk de olmasın gerekenden daha koyu geldi bana
Köpük vardı ama dayanımı yoktu, gazlanması da düşüktü,
Bu büyük birada og baya yüksek Engin de üst sınırlarda tutmuş og yi, ben seviyorum büyük biralarda tat bı bitişinzaten bu birada da böyle olması gerekir sanırım carafa vb gibi maltların da bi tık fazla kullanımıyla ilgili e rlabilir,
Kuru meye aromaları patlıyordu , alkol yüksek olmasınan rağmen hissedilmiyordu
Çok güzel bir bira bu dostum ama ilk yaptığın enfesti,
Ellerine sağlık…
Afiyet olsun, ah o ilkler Ben de seninle hemfikirim. Belki de brewtools u denemek için bu birayı seçmek ve sezona bu tarz büyük birayla başlamak hataydı. Özünde içilebilir bira oldu ama ilki ticari olsa sürekli stoğumda tutacağım türden bir bira olmuştu.
Not: Şaka maka 8-9 aydır bira yapmıyorum ve bu ilk bira da zor olacak
Sen niye çıkmıyorsun sahneye?
Karmelieti ben mi içtim?
İçmene engel durum yok
Olsa da içsek diyorum o zaman, adresim belli😉
@menegin in quadruppel birası,
Görünüm hazy, gazlanma çok az, köpük neredeyse hiç yoktu,
Fg yüksek ama sınırın üst sınırları içinde bence , ben seviyorum böyle biralarda yüksek bitişli fg,
Kuru erik vb aromaları buram buram geliyordu, daha iyi belgian dark strong ale biralar içtim ama bu da fena değildi bence, ellerine sağlık Engin…
Konuştuk aslında ama yazayım yine de Olmadı o, FG çok yüksek bitti, ya candiyi beğenmedi mayalar, ya da ben bu işi beceremiyorum
Yaa Süleyman @BiraMann şu adama @menegin sertifikasını gönderin de yapabiliyor mu yapamıyor mu herkes görsün😁
@menegin üstadın yarışmada kendi kategorisinde birinci olan birasını (“Free Kick”) tatma şansım oldu. Eline sağlık, son yuduma kadar çok keyifli bir biraydı. İlk yudumdan itibaren dengeli bir is tadı geliyor, bu bulgurun bu kadar güzel ve dengeli is tadı vermesi harika. Yazın Engin bahsettiğinde frik buğdayı alıp yemegini denemiştim, sanki bu biranın üçte birine gelince bulgurun kendisine has tadını da hissetim. Düşük gövdeli, dengeli gazlanmış ve sıfır acılık vardı, Bbiranın sitili herhalde bu kadar yumuşak olmasını gerektiriyor Hatta düşük gövde ve çok keyifli içimi görünce de şaşırdım, nedense ev birası olunca yüksek gövdeli olması gerekiyor gibi bir algım var, sanki bir ticari bira içiyormuş gibi düşük gövdeli ama ticari biralardan çok daha lezzetli. Eline sağlık çok başarılı bir bira…
@Alpayc Mango IPA. Bu adam alet edevat yapmaktan fırsat bulursa gerçekten iyi bira yapıyor. Yedi ayı bitirmiş olmasına rağmen gayet aromatik. Gazlı, köpük sonuna kadar eşlik ediyor. Mango, şeftali, portakal aromaları net hissediliyor. Acılık, ağızda kalan tatlı bitişle çok iyi dengelenmiş. IPA özlemiştim, sayesinde bu özlemimi gidermiş oldum. Darısı nice yeni biralara