Peki ne zaman içebilir ?
Bir dahaki lagere uygulayacağım
.
Muntazaman 24 karakter
elbetteki yazarım adresi
eline sağlık, tekrardan tebrikler.
Jelatine nasıl uyguladın
23L ye 7 gram kadar kullanılır. 150ml su önce kaynatılarak çözünmüş oksijenden arındırılır daha sonra 70°C ye geldiğinde jelatin bu suda çözdürülür. Daha sonra oda sıcaklığına getirilerek fermantasyonu tamamlanmış fermentere eklenir. Birkaç gün sonra şişelenebilir.
Not: Fermenter bu süre içinde mümkün olduğunca soğutulursa etkisi çok daha güçlü olacaktır.
Kaynak biraburada
@Durul dan Scottish Light. Koku çok davetkar, bir an önce beni iç diyor. Stile uygun düşükten biraz daha yüksek gazlılık. Karamel, bisküvi, kiraz ve çok hafif kahve aroması alıyorum. Beklediğinden düşük FG ile bittiğini söyledi ama oldukça gövdeli hissediliyor.
Kızıl renkli ve oldukça parlak ve berrak.
Isındıkça bitter çikolata tadı da hissediliyor.
Fazla alkol almayıp çok bira içmek isteyenler için bulunmaz bir bira. Kısacası ben çok beğendim, ellerine sağlık.
@menegin in son izevbirde buğday kategorisinde 1. Olan wittbier ı
Gayet hazy bir bira köpük dayanını gayet yerinde yükseğe yakın gazlılık, beyaz ve kalıcı bir köpüğü vardı, boşuna ödül almamış dedirten cinsten, hafif baharatsı hafif çok hafif portakal aromasıyla stilin altlarındaki abisiyle ve yüksek gazlılığıyla yazın lıkır lıkır içilebilecek türden bir biraydı, ellerine sağlık
Ben bunu içerken birinci olan bira olduğunu unutarak içmiş ve Engin’e de çok beğendiğimi söylemiştim, Durul’ın yorumları üzerine yorum çıkmaz, çok severek içtim, kesinlikle her zaman içmek isteyeceğim bir bira olmuş eline sağlık ![]()
Estağfrullah, adam yapmış😉
@augurs dan weizenbock. Bu bira son yarışmada Kategori birinciliği ve BOS üçüncülüğü aldı. Tam sevdiğim çorba kıvamında biralardan. Gerçi sezon olarak daha düşük alkollü ve düşük gövdeli biralar revaçta. Bira ağızda yoğun tatlar bırakıyor. Öncelikle bitirene kadar alkol hiç hissedilmiyor
Çok yoğun tatlar var, karanfil tadı geriden geliyor, karamel tadı da hissediliyor ve hoşuma gitti. Yalnız bu birada sonradan mı oluştu bilinmez, Belçika biralarındaki kuru meyve, hatta daha net ifadeyle kuru üzüm tadı hissediliyor. Tat ve koku çok davetkar. Benim söylememe ihtiyacı yok ama bu adam güzel bira yapıyor. Ellerine sağlık ve benimle paylaştığın için teşekkürler… ![]()
Belki de Special W kullanmıştır.
Ya da special B kullanmıştır ![]()
Görünüşe göre özel bir malt yok aslında.
Sana da yolladım bu birayı, bence hafta sonu senden de bir yorum gelir ![]()
Mayasındandır ![]()
Yarışma üzerinden de baya zaman geçti, tat nasıl değişti diye bende bir bakayım, elimde sanırım 3-4 şişe ancak var.
Ben yarışmaya bu birayı oldukça taze yolladım ve yarışmaya yolladığım anda hissettiğim mayasını arakladığım Aventinus- Tap 6 ya çok benzediğiydi, tabi benimki çok daha iyiydi
Ciddi bir şekilde ticari örneğine yakın bir tat hissetmiştim, bu şekilde hissetmesem herhalde yollamazdım. Neredeyse aynı reçeteyi geçen hafta wlp351 ile yaptım, bakalım o nasıl olacak.
Biranın tadı kötü değil, oldukça güzel. Sadece kör tadımda bunun bir Belçika birası olduğunu düşünebilirdim. Yoksa tat zenginliği hoşuma gitti.
wlp 351 ile olanı da tatman için saklarım…
WLP 351 ile olmaz.
![]()
Yanılmıyorsam 2. İzevbirdi, roggenbock göndermiştim buğdayda kategori 1. Si olmuştu, şimdi baktım 2021 miş
3510 pale
3430 rye
430 caramunich 3
350 caraaroma
210 carapils
Maya @menegin in tap 6 dan devşirdiği mayaydı
Bu biradaki tat aynı tap 6 ydı, hatta rahmetli Bilgehan’ın büyük ısrarlarıyla göndermiştim son anda yarışmaya
Tabi tap 6 weisenbock değil, weisendoppelbock diye geçiyor
Alameti farika çavdar ve decoction, ben de 2 step decoction yapmıştım, çavdar maltını da tap daki buğdayla tamamen yer değiştirecek şekilde kullanmıştım, sıfır buğday yani., o zmn anlamıştık aslnda üzerinde, adamlar çavdarı gizliyorlar belli ki diye zoomlarda konuşmuştuk
Senin birayı ekimlerde içerim havalar biraz soğusun içimi ısıtsın😉