Ben n11, hepsiburada gibi yerlerde ürün satan ZTA_Market diye bir yerden alıyordum ezmeleri. Şimdi baktım çavdar ve arpa ezmesi satışta görünmüyor, sadece buğday ve ylaf görebildim.
Benim de sorduktan sonra aklıma geldi Internet üzerinden araştırmak. Çavdar ezmesini çok sayıda yerden temin etmek mümkünmüş meğer ama fiyatlar arasında uçurum var. Hatta aynı ürünün fiyatı iki katına kadar oynuyor.
Burayı ilgilendiriyor olabileceğinden, hepsiburada’dan satın aldığım iki ürünün fotoğraflarını paylaşıyorum:
Arpa ezmesini bugüne kadar hep zahirecilerden aldım, hiç bir sorun yaşamadım. Tabi küçük yerde yaşamanın avantajı bu, böyük şehirlerde var mıdır bilmiyorum
Kayıt olması bakımından yazayım. Çavdar ezmesini1.5 kg a çıkardım. Süzülme içinde 300 gr kavuz ekledim. Ona rağmen devir daimde ciddi sıkıntı yaşandı. Kazanın dibinde de bir miktar tutma olmuştu.
Köpük hiç yok, dolayısıyla köpük dayanımından da bahsetmek abes olacak. Philly’den gelen tuzluluk hoş bir hava katmış. Ben çavdarı çok alamadım ve acılığını da düşük buldum. Sabro güzel bir şerbetçiotu (ve fakat lakin, 100 gramı 85 lira olmuş); çok hoş bir narenciye aroması katmış, arkadan gelen kayısı aroması da alıyorum sanırım ve mayadan gelen tuzlulukla keyifli bir bira çıkmış ortaya.
Gazında çok sorun yoktu aslında.
Köpük maales.
Ama çok güzeldi, tekrar söyleme ihtiyacı hissettim.
Dökecek falan olursan yakın oturduğumuzu unutma lütfen.
Olay budur ya!
pH 3.5 ama ekşilik çok dengeli ve çok güzel. Hiç öyle kettle sour biralar gibi keskin ekşiliği yok. Philly sour maya gerçekten çok güzel iş çıkarıyor.
Sabro zaten buram buram ve çok yakışmış. Yukarda @BoBo nun dediği tuzluluk çavdardan geliyor olabilir ya da kallavi oranda CaCl2.
Whirlfloc baya berrak yapmış birayı neredeyse filtre edilmiş bira gibi.
Çok keyif aldım biradan, eline sağlık