İlk Buğday Denemesi - Weissbier BCJP 10A

Herkese merhaba. Bjcp rehberinden ve forumdaki tariflerden okuduğum kadarıyla bir tarif oluşturmaya çalıştım. Tecrübeli arkadaşların tavsiyelerine açığım. Bunun dışında aklıma takılan şey şu: elimde pirinç kabuğu yok maalesef. Bu durum Jet30 un devridaiminde sorun yaratır mı? Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

7 Beğeni

Denemeniz lazım.
Ben bugüne kadar pirinç kabuğu kullanmadım.
Pirinç kabuğu kullanmadın ama sıkışma da olmadı mı diye sorarsanız olduğu da oldu.
Ama çok dert değildi, bir şekilde çözülüyor.
Zaten berrak bir görünüm olmaması çok sorun teşkil etmediği için en kötü ihtimalle devridaimi biraz düşük hızda yapar ya da ara sıra karıştırır ya da yağmurlama aşamasında karıştırırsınız.
Verim %79 almışsınız, biraz iddialı olabilir. 70-75 olarak kullanırsanız daha yakın sonuçlar elde edebilirsiniz diye düşündüm.

2 Beğeni

Teşekkür ederim. Devridaim sisteminin tıkanması dışında bir çekincem yok aslında. Bir şekilde çözülüyor diyorsanız sorun yok :blush: verimliliği sanırım program kendisi oluşturuyor ama bundan önce uyguladığım çoğu recetede yakın hatta daha iyi sonuçlar aldım. Tabi kullandığım maltlar hep weyermann ve maris otter idi. Bu tarifte ana malt thracian olacak.

1 Beğeni

Sistem tıkanmaz ama devridaim ile gelen şıranın maltı geçip alta ulaşması çok yavaş olabilir.
Mayşeleme sırasında ara ara karıştırarak çözebilirsiniz, hem verim açısından da katkısı olur.
Eğer yağmurlama aşamasında süzülme çok yavaş olursa, iki seçenek olacak önünüzde, ya sabredip çok bekleyeceksiniz ya da mecburen tahıl yatağını bozup geçirgenlik sağlamak için karıştırmanız gerekecek.
Çözülmeyecek bir sorun olmaz yani.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim :blush:

1 Beğeni

Maltları mümkün olduğunca iri kırarak unlaşmayı azaltmak da tıkanma ve süzülme sorunlarına çözüm olabilir diye düşünüyorum.

1 Beğeni

Biraz iş güç, biraz da üşengeçlik sebebiyle anca dün kaynatmak kısmet oldu. İki defa tıkanma sorunu yaşadım fakat her seferinde maltı karıştırınca sorun halloldu. Yağmurlama aşamasında tahıl yatağını bozmayayım diye müdahale etmedim ama o aşamada da biraz beklemek dışında pek sorun olmadı.

Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim :blush:

8 Beğeni