Beni de sokmuştun o bataklığa
Timemore chestnut c3 s2c inceleyebilirsiniz. Her ne kadar comandante kadar başarılı olmasa da öğütme aralıkları, tozlandırmadan öğütebilme yeteneği oldukça başarılı.
V60 yöntemini kullanan bir arkadaşım ile epey memnuniyet edinmiştim. V60 almaya/kullanmaya karar vermişken kapitalizmin kölesi olmayı seçip, zaten piyasada 2 seçenek bulunan kapsül makinelerinden birini aldım. Yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim.
Selamlar, bence en önemlisi ne kadar kahve içiyorsunuz ? Kahveyi nasıl içiyorsunuz ?
Çok kahve içen biriyseniz veya sık sık kalabalık gruplara kahve sunuyorsanız işyerinize evinize gelen misafirlere sık kahve yapıyorsanız otomatikten şaşmayın. Hızlı olsun, çok para vermiyim, kötü kahve içmek istemem ama copi luvac da içmiyorum neticede diyorsanız yine otomatikten şaşmayın.
Fakaat kahve içmek size göre ritüelse, işleri ağırdan alıyor, sadece kendinize maksimum 2 kişiye demliyor, asıl amacım kahveyi içmek değil hazırlık sürecinde attığım stres, diyorsanız o zaman manuel makine düşünebilirsiniz.
Manuel makine ilk başlarda tatlı bir kahve süreci gibi gözükse de bence zamanla eziyete dönüşüyor, şahsen kendim için delonghi nin kg79 unu alıp rahat etmiştim. Şimdi tam otomatik makine aldım daha da rahat ettim.
Şunu kesinlikle söyleyebilirim manuel espresso makineleriyle tam otomatikler arasında bariz bir tat farkı var fakat konforu paha biçilemez. Ben nacizhane konforu öneririm.
(Sadece kendisine kahve çekip demleyen birisinin çelik-seramik farkını anlaması bence imkansız)
Bende de Nespresso Atelier kapsül makinesi ve Beko’nun başarılı bulduğum bir filtre kahve makinesi var. Kapsül fiyatları pahalı olduğu için doldurulabilir çelik kapsül aldım dört tane. Türüne göre çekilmiş kahve alıp kapsüllere basıyorum. Kapsül makinesinin çok güzel kahve seçenekleri var. Sıcak buhar püskürtmeli süt köpürtme özelliği süt ve dondurma karışımlı kahveleri harika yapıyor.
Tchibo 'nun makinesi var bende de. Zaten piyasada Nespresso ve Tchibo kapsül makine imkanı sunuyor. Bildiğim başka yok. 2 sinin de kapsülleri ölçü olarak farklı diye biliyorum. Kapsüllerin içini çekilmiş kahve ile doldurup alüminyum folyo kaplayarak kullananları duymuştum. Bol sayıda aldığım için şu anda çelik kapsül veya alüminyum folyo imkanlarını deneme fırsatım olmadı ama çelik kapsül mantıklı geliyor.
Evet Tchibo da var. Ama piyadaki kapsüllerin büyük bir kısmı Nespresso uyumlu satılıyor. Nespresso kapsüller gereksiz pahalı. Diğer firmalar daha ucuz olsa da gene de pahalı buluyorum ben. Alüminyum folyo olayını ben de denedim ama çok verimsiz, vasat bişey çıkıyor ortaya. Doldurulabilir çelik kapsüller çok verimli. Çok da ucuza geliyor.
Ben Philips Lattego aldım bir yıl kadar önce.
Aldığımdan beri dışarıda kahve içmedim diyebilirim, çok memnunum.
Dışarda kahve içmedim derken evin önünde, balkonda, bahçede ve içmedim anlamında değil mi?
Fena yakalandım…
Dışarıda içtim, yalan yok.
Kahveye para vermedim diye düzelteyim…
Yani ticari işletmelerden kahve almak için bedel ödemedim…
Bi dakka, bu da olmadı.
Ticari işletmelerden demlenmiş kahve almak için bedel ödemedim diyebilirim.
Seni Starbucks ta görmüşler geçen
Medyada görünürlüğüm azalmasın diye dublörümü göndermiştim.