Bir american cream ale reçetesi oluşturdum. Basınçlı fermentasyon uygulayacağım. mısır ezmesi olarak kelogg’s kullanmayı planlıyorum (96% mısır oranı)
Cream Ale
4.7% / 11.1 °P
Recipe by
Baltazar
All Grain
jet 30 (copy)
70% efficiency
Batch Volume: 20 L
Boil Time: 90 min
Mash Water: 19 L
Sparge Water: 12.52 L@ 75 °C
Total Water: 31.52 L
Boil Volume: 27.42 L
Pre-Boil Gravity: 1.037
Vitals
Original Gravity: 1.044
Final Gravity (Adv): 1.008
IBU (Tinseth): 13
BU/GU: 0.29
Color: 7.9 EBC
Mash
Temperature — 65 °C — 60 min
Mash Out — 75 °C — 10 min
Malts (4 kg)
1.7 kg (42.5%) — Weyermann Pale Malt — Grain — 7.5 EBC
Geçmiş olsun. Ben bu reçeteyi kaynatacağım gibi su değerlerini genel cream ale olarak alırım o sorun değil ama reçetede Hopstand görünüyor fakat şerbetçiotu ve dakika bilgisi girilmemiş bir hata mı var yoksa benim bilmediğim bir şey mi var?
Onlar kaynama değil mi? Hopstand yok o zaman. Çok memnun olurum. Lara tarafında mısınız şimdi? 2 haftaya kadar Kölsch ve Pilsener hazır olacak orta bir yerde buluşabiliriz, tanışabiliriz.
Of araları uzakmış. Kolaylıklar diliyorum. Benim aslında kaleiçinde tam saat kulesinin orada ufak bir atölyem var hem çalışıp hem takıldığımız. Ben oraya biraları taşıyınca yazacağım :).
Diğeri yanlıştı Centennial yerine Chinook kullandım. %89 mısır oranı olan ezilmiş mısır kullandım. İçeriğinde 65 gram şeker vardı. Ufak tefek değişikliklerle şöyle bir şey yapmış oldum.
İki paket kullanmadım aslında o kısmı ayarlamadım sadece. 1.5 gr us 0-5 3 gün çoğaltıp onu kullandım. Mayalama sıcaklığı da muhtemelen 16 17 arası gidip geliyor.
Neyden kaynaklı tutturamıyorum bilemiyorum. Ama OG tutturamıyorum verimlilikten kaynaklı olduğunu biliyordum. Her bira yaptığımda en az 4-5 puan altta kalıyordum. Belki maltları fazla kalın öğütüyorumdur un gibi olmasından endişeleniyorum.