Selamlar ben bu bıradan yapmak ıstıyorum ama sunu anlayamadım 2. fermantasyon dedıgınız kısım kayısı puresı dry hop gıbı mı yapılıyor bılgı verebılırsenız cok sevınırım
Bu biradan bu hafta 2 kutu içtim. Portakal kabuğu ve kişinin artırılması gerektiğini düşünüyorum. Citrus temalı şerbetçi otları ile çok daha güzel biralar ortaya çıkabilir bence.
Reçete için teşekkürler. Bu biranın clone reçetesini merak ediyordum fakat 20 25 litre demlemeye değmez olarak düşündüm hep çünkü bana kalırsa 33cl bile içimde fazla. En azından benim biraya bakış açımda ama arada tadımlık olması için güzel bir bira. Ben de Türkiye’deki Blanc ürünlerinin kendi içerisinde aromasının sağlanmasının fıçı ve şişede farklı olduğunu duymuştum.
@Ozerrock cevap vermiş ama dry hop gibi olsa da ikincil fermantasyonun basitçe genç biranızın ilk fermantasyon kabından ikinci bir kovaya aktarılmasıdır. İlgili ekleme ikinci kovada yapılıyor olsa gerek.
Bekleyeceğim yinede. Birde yakalamışken bir soru sorayım . Mayalarımı mangrove alıyorum ama başka ucuz bir çok maya var. Ucuz mayalara şans vermemekle hata mı yapıyorum? Siz nerelerden alıyorsunuz mayaları?
Hep buralardayım.
En son A.Express’ten Sake için koji aldım
Yani pek maya aldığım söylenemez ama genelde wlp leri kullanıyorum. Wit için dersen, ben wlp 400, wy 3944 ve fm23 ü beğendim. Hatta bir tanesinde wlp 550 yi kullandım.
Benim anlamadığım bu biranın arkasında hiç kayısı yazmıyor. Hem Türkiye denüretilende hemde yurtdışında üretilende. Aralarındaki tek fark yurtdışından gelende karamel var.