Reçeteyi hazırladım sonra da balkabağını kirece yatırıp sihirle biraya dönüşmesini bekliyorum. Umarım Sinderella da beğenir…
Kaynatmadan önce önerilerinizi yazabilirseniz sevinirim.
Reçeteyi hazırladım sonra da balkabağını kirece yatırıp sihirle biraya dönüşmesini bekliyorum. Umarım Sinderella da beğenir…
Kireci böyle yapmamıştım ben…
Sen doğrusunu yapmışsındır, normalde kireci söndürüp suyunda bekletmek gerekiyor dışı çıtır, içi yumuşak tatlı için. Ben uydurma işlere imza atıyorum
Aynen devam et… Sonuçlar heyecan veriyor zira.
Allspice dediğiniz baharat karışımı nedir acaba? Bir de sanırım 4.5 kg kabak koyuyorsunuz, ben’de böyle bir reçete düşünüyorum ama 2kg veya max 3kg yeter diye düşünüyordum, sizde 4.5 kg görünce benim düşündüğüm miktar az mı acaba?
Siz baya bir sihir yapıyorsunuz valla, elinize sağlık, bir kez ortaklaşa kireçte kabak tatlısı yapmıştık hani yine yapacak olsam biraya koymam afiyetle yerim , benim kendi düşüncem kabağı 180 derecede üzerine esmer şeker dökerek fırında karemelize etmek. Sizin emeğiniz sonucunda sanırım sıradışı bir tat ortaya çıkacak…
Vanilya, hindistan cevizi, karanfil, tarçın, muskat, kakule, taze zencefil ve portakal kabuğu.
Aldığım 3 parça kabak 4.9kg geldi. Temizledikten sonra 4.5 kg kaldı, o yüzden öyle koyacağım. Daha önce yaptıklarımda da çok dikkat etmedim gramaja, kabağın tada etkisi var ama baharatların daha çok etkisi var, o yüzden biraz size kalmış miktar.
Estağfurullah, sihir demeyelim de benim balkabaklı birayı yapmamın altında yatan neden; kabak yememem bahçede bir kaç tane çıkmıştı, bir tanesiyle bu serüvene başlamış oldum.
Kesinlikle çok daha güzel olur, benim birayı yaptığım yerde fırınım yok. Pürmüz ile o işi üstten halletmeye çalışıyorum.
Bugün iki parti halinde yapmayı plânladığım kabak tatlısının mayşelemede kullanılacak 2kg lık ilk bölümünü pişirdim. Yarın da kaynatmada eklenecek diğer partiyi yapmaya çalışacağım.
Fotoğraflarla beraber gelişmeleri paylaşırım.
Bugün kaynatabildim ve reçete aşağıdaki gibi oldu;
İkinci tatlıyı kaynamanın son 20 dakikasında ekledim. Çok soba görmesem de soba üzerinde portakal yakma tekniğinden faydalanarak tavada portakalları bir kaç dk kavurup son 5 dk da kaynatmaya GOP, zencefil, kakule, karanfil ve tarçınla beraber ilave ettim.
Mesir macunundan hallice bir mayşe oldu.
Afiyet olsun saison heralde
Hayır saison değildi, yeşil kapaklı.
Yeşilse saison, turkuazda APA
O zaman senin değil o bira saison değildi çünkü.
Varken bütün biralarım kurban olsun size.
Bugün bir sürprizle karşılaştım
Sevgili üstat, acaba bu birada Belgian Yeast kullanırsam çok mu kötü olur? Elimde hazır çoğalmış wy3522 var (WLP550’e eşdeğer), bu birada düşünmemiştim neden olmasın dedim, kararsız kaldım tecrübene danışmak istedim
Bence güzel olur, , bekleme süresi biraz artar ama, sen gönder o mayayı sana trippel olarak geri dönsün:wink:
Estağfurullah, her türlü belçika olur bence.