Bilenleriniz bilir, çalışma hayatının türlü keyiflerinden kendimi mahrum bırakmaya karar vermiş durumdayım bir süredir.
Dolayısıynan, zamanım evde geçiyor ve zaten hominigırtlak bir karakter olan bendeniz için seçenekler sonsuz.
Hazır gökyüzü sınırken işe başlayayım dedim ve tüketmeyi sevdiğim ancak serbest piyasa koşullarında mali ağırlığı son dönemde hafiften artmış bazı şeyleri evde yapmayı deneyeyim istedim.
Süzgeçte kalanı sakın atmayın, oldukça leziz. Tam ekmeğe sürmelik ya da tosta eklemelik.
Ben bu aşamada biraz daha kıvamlı bir ketçap istediğim için 15 dakika kadar daha kaynattım ve tam da altı yanmak üzereyken hatırlayıp ocaktan aldım. Soğudukça katılaşıyor, dolayısıyla gerek yokmuş.
Tadı tam ticari ketçap gibi olmadı. Acılığı biraz fazla olmuş. Ne olduğunu ifade edemediğim birşeyler var, tam anlamıyla memnun kalmadım bu tariften ama denemeye devam edeceğim.
Bu akşam benim çok sevdiğim ama görünüşe bakılırsa henüz tam anlamıyla beceremediğim Ranch sosla karşınızdayım. Sesini bile işitebiliyorum kulaklarımda, eminim ki @menegin “Abicim madem beceremedin, neden paylaşıyorsun?” diye başlayacak ve sonra da, “Gerçi bizler senin her zaman sergilediğin mükemmeliyete alışmış insanlarız, arada olan ufak tefek aksaklıklar bizim sana olan hayranlığımızı kesinlikle eksiltemez!” diyerek bitirecek. Eh, çok haklı ama yine de deneyim deneyimdir.
Benim sıkıntım evde süzme yoğurt olmamasından kaynaklandı. Lan nolcak, normal yoğurt koyarım dedim, dediğimi de yaptım aslında ama o zaman da biraz cıvık oldu.
Sizde de bende olduğu gibi biraz cıvık olursa salata sosu olarak da kullanabilirsiniz. Ben biraz koyulaşabileceğini umarak buzdolabına koydum, bir iki güne çıkar kokusu.
Evde köftelik bulgur olmayınca pirinç ile çiğ köfte yapıp sonra da bu olmadı diyen birinden bahsediyoruz. O yüzden ne şaşırırım ne de fikir beyan ederim.
Mayonez tarifini paylaşırken bilmediğim ama şimdi öğrendiğim bir mevzu var ne yazık ki: Salmonella.
Mayonez için çiğ yumurta kullanıyoruz ve ne yazık ki bunun sonucunda Salmonella’ya yakalanma riski söz konusu. Herhangi bir soruna yol açıyor olmak istemediğim için mayonez kısmını siliyorum.
Yurtdışında pastorize edilmiş yumurta satılıyor ama ben hiç görmedim ülkemizde. Yumurtanın evde pastorizasyonu hakkında birkaç bir şey de okudum ama çok verimli bir yöntem bulamadım henüz.