Bu reçeteyi yapmayı uzun süredir hayal ediyordum, malzemeleri biraz yavaş oluşturdum, ikinci fıçım olacak gibi, ilkini de fıçıladığım söylenemez :). Bu gün hindistan cevizlerini fırınlayarak kurutmayı deneyeceğim, markette ayrıca “Züber Vanilyalı Hindistan Cevizi Cipsi” ni buldum, fırından çıkan sonuca göre onu da kullanabilirim, Züber’in tadına baktım çok lezzetli hindistan cevizi ve vanilya tadı geliyordu. Önerilerileriniz olur ise sevinirim
Dry hop olarak ilave etmek mi? Başka bir otun yerine mi?
Sabro’nun hindistan cevizi aroması bu biraya gerçekten yakışabilir, Citra, Sabro ve Mozaik’i 30’ar gr olarak son 5dk ve dry hop olarak koysam diye düşündüm?
Ben bu reçeteyi kışın bakıp hazırlamıştım, zaten başka maya için yapmıştım, şimdi fark ettim elimdeki maya ile yüksek FG çıkıyor, mayşeleme sıcaklığını da biraz düşürmem gerekecek, yorumlar iyi oldu, ben sıfırdan revize edeceğim
Citra dry hop’da olmayabilir, ama kaynamaya girdi Bu maya inanılmaz hızlı çalıştı veya floaty çıldırdı, 2 gün önce 1.061 idi, şu anda 1.021 diyor floaty, iki günde bu kadar hızlı çalıştı ise ne diyeyim…hayırdır inşallah
Superb diyebilirim, malzemeleri topladım, maya çoğaltmaya da vakit bulursam tekrar yapacağım. Züber’in vanilyalı hindistan cevizi çok uzun süre yoktu satışa başlar başlamaz aldım, hindistan cevizi ve vanilya katkısı için tavsiye ederim hem çok yakıştı hem kullanımı kolay oldu.
Mango’yu 2 kg civarı kullanmış olmam lazım, bu sefer 3kg civarı koyacağım, mango çok yakışıyor, bu biradan sonra Ananas ile yaptım, Mango’nun yanına bile yaklaşamadı, bu haftasonu da Papaya ile bir deneme yapacağım.