Reçetem Olur Musun?

Reçete hazırlarken ben youtubeta bir kanal var ondan faydalanıyorum. Kanalık eksik kalan kısımlarında da BJCP’den yararlanıyorum.
Kanalın ismi Mean brews. Doppelbock için link Doppelbock

1 Beğeni

Yaptıktan sonra çok sevdiğim ve çok da sevilen düzenlenmiş Doppelbock reçetem. Baya araştırmıştım yapmadan önce.

5 Beğeni

Bak bu reçete “bence” tam olması gerektiği gibi

3 Beğeni

3 kg (64.5%) - Viking Malt Smoked (Apple) - Grain - 10 EBC 1 kg (21.5%) - Weyermann Rye Malt - Grain - 5.9 EBC 600 g (12.9%) - Weyermann Caramel Rye - Grain - 69 EBC 50 g (1.1%) - Weyermann Carafa Special II - Grain - 1100 EBC
Buradan doppelbock çıkmaz onu demek istiyorum, rauschbier benzeri birşey çıkabilir ama doppelbock çıkmaz, bir doppelbock reçetesi oluşturursın sadece viya na munich ve pilsnerle oraya da renk de stili aşmayacak şekilde koyabildiğin kadar roasted barley katarsın olur biter😉

2 Beğeni

Herkese Merhaba…
Bu haftasonu kaynatmak için forumdan da faydalanarak şöyle bir 07A Vienna Lager reçetesi hazırladım.

Vienna Lager 2. reçete

Vienna Lager

5.3% / 12.5 °P

All Grain

72% efficiency

Batch Volume: 24 L

Boil Time: 60 min

Mash Water: 19.43 L

Sparge Water: 13.55 L

Total Water: 32.98 L

Boil Volume: 29.04 L

Pre-Boil Gravity: 1.045

Vitals

Original Gravity: 1.050

Final Gravity (Fixed): 1.010

IBU (Tinseth): 23

BU/GU: 0.46

Color: 26 EBC

Mash

Temperature — 45 °C35 min

Temperature — 55 °C15 min

Temperature — 67 °C60 min

Temperature — 76 °C10 min

Malts (5.31 kg)

4 kg (75.3%) — Weyermann Vienna Malt — Grain — 5.9 EBC

1 kg (18.8%) — Weyermann Pilsner — Grain — 3.3 EBC

160 g (3%) — Weyermann Caramunich III — Grain — 140 EBC

150 g (2.8%) — Weyermann Carafa I — Grain — 630 EBC

Hops (40 g)

15 g (22 IBU) — Hallertau Magnum 14% — Boil — 60 min

25 g (1 IBU) — Hallertauer Mittelfrueh 4% — Aroma — 10 min hopstand

Hopstand at 80 °C

Miscs

5 g — Irish Moss — Boil10 min

Yeast

2 pkg — Fermentis W-34/70 Saflager Lager 84%

Fermentation

Primary — 16 °C10 days

Carbonation: 2.4 CO2-vol

Bundan bir önceki reçeteyi Bira Burada’nın tam tahıl kitinden basınç altında yapmıştım. Ama sanki bir eksiklik var gibiydi. Ağzı dolduran bi yapısı yoktu, sanırım düşük gövdeli ve düşük aromalı gibiydi. Bu yüzden böyle bir reçeteyle yeniden kaynatmak istedim.
Değişik fikirlere ve katkılara açığım.
Teşekkürler.

Ben decoction tavsiye ediyorum, şotu olarak da mittelfruch de olur ama benim saaz veya styrian tercihim olurdu

1 Beğeni

Bir çok decoction tekniği var internette gördüğüm. Siz hangisini önerirsiniz ?

Ben iki step yapıyorum genellikle

1 Beğeni

Teşekkür ederim Durul Hocam.

1 Beğeni

Reçeteyi kaynattım bugün. 1047 og ve 24 lt olarak basınçlı fermentere girdi.

8 Beğeni

recipe-2.pdf (863.4 KB)

Bugün viraa bismillah diyerek başladığım reçetem. Sevgili @menegin desteğiyle ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum tekrardan ilk TT deneyimim umarım güzel olur :slight_smile:

5 Beğeni

4 Beğeni

Eline sağlık, ilk her zaman güzel oluyor.

5 Beğeni

Merhaba. Güzel bir ipa yapmak istiyorum.

Tek fıçılık yapacağım. Elimde 100gr citra var. Kullanmam şart değil. İçerken floral, topraksı, odunsu aromalar almak istiyorum. Meyvemsilik arka plandan gelsin.

Hangi otları almalıyım?

2 Beğeni

Verilecek tarifi bende denemek isterim. Tam düzgün reçete bulamadığımdan Black IPA şuan fermde

İpa için zor belki English ipa olabilir, Ekg fuggle falan aklıma ilk gelenler

2 Beğeni

meraba, 12 litre bitmiş lager fermantasyonum var pilsner malt ve northern brewer şerbetçiotu ile, northern brewer biraz acı bi şerbetçiotuymuş normalde saaz veya perle ile kaynatıyordum… şimdi iki seçenek düşündüm biri 12 litre şerbetçiotsuz lager kurup bittikten sonra ikisini karıştırıp şişelemek, diğeri de kaynamış içme suyuyla 1/3 veya 1/4 oranında sulandırmak, ne tavsiye edersiniz ?

Ben olsam birinci yöntemi seçerim. Çok mu ot koydun? Hesaplamasını yapmadın mı?

çok hesaplamalara girmeden 16lt mayşeye 25gr kaynama başladığında 25gr söndürürken atıyorum, northern brewer biraz fazla acıymış, sanırım basit yöntemle çözeceğim, 5-6lt şekerli su 150gr yulaf ezmesi gövdeli olması için bi yarım saat kaynatıp soğuduktan sonra 1.050ogde biraz maya besini ve lager maya

Öyle şekerli su ile olmaz. Yine arpa ile yapacaksanız yapın. Yoksa direk kaynamış soğutulmuş su ekleyin daha iyi.