Ben bu mesajı dün görsem şimdi bu üzüm elimde olacaktı. Hemde arabayla bomboş döndüm
Eeee hayat kolay değil.
Kısmet diye de bir şey var.
Nasip gerçekten seneye haber et bira midye yapalım giderken üzümünüde alırsın😃
Çok yoğundum, çoğu arkadaşımı göremedim. Brewstival e gelmeye çalışacağım ama araç olmayacak bu sefer. Neyse, gerçekten kısmette yokmuş
Seneye zamanlama ve program müsait olur da üzüm almak gibi bir niyet ile gelirseniz Efemçukuruna tırmanırken bizim evin önünden geçiyor olacaksınız, hem yardıma gelirim hem de en azından bir bira içmeye beklerim Efemçukuru rakım olarak yüksek olduğu için bağbozumu da çoğu yerden geç oluyor, Efemçukuru ve civarı fazlaca alfons üzüm bağları ile çevrili ve gerçekten ucuza veriyorlar (çoğu insana uzak geliyor). Ne yazık ki benim ortaklaşa üzüm alıp sıktığımız arkadaşlar Cabernet veya Merlot seviyor, bu nedenle tek başıma da alamıyorum. Ben yıllar önce alfons ile yapılan şarap içmiştim ve beğenmiştim (çok az da tatlımsı bir karekteri vardı), ama diğer şaraplık üzümlere göre oldukça az rağbet görüyor.
Gel abi…yüklemeye yardım ederim
Herkes bana midye yedirme derdinde
Az önce hanımla konuştum da, anneannesinde pazarda satılacak kadar kaliteli olmayan üzüm var. Pekmezlik diyelim… Toptancılar 3TL teklif etmişler, o da satmamış. Öyle uğraştığımıza değecek kadar fazla üzüm de yok.
Şaraplık üzümler genelde kalitelidir, sırf bu iş için üzüm yetiştirenler çok da ucuza vermez ama ulaşım ve işçilik gerçekten de problem. Adamın ayağına kadar gidersen, fiyat da ona göre biraz daha düşük oluyor.
Bu sene iş arkadaşımdan alıyorum, fiyat konuşmadık. Uygun veririm filan dedi, benim kafamdaki rakam da 7-8TL civarında. Geçen sene 4TL vermiştim.
Babam bir ara pazardan alırdı. Pazarda malını köyden getiren birini bulurdu anlaşırdı. Babam ilgilenirdi, şarabı da iyi olurdu.
Ay şimdi @FAtE beğenince bir utandım ki sormayın.
Abicim çok özür ya…
Bu sıkma işi bu sene çok kolay gitti çünkü @fate’in presini kullanmak mümkün oldu. Hatta mümkün olmakla da kalmadı, adam bana presi verdi, aynı tarihe denk getiremediğimiz kendi üzümlerimi de sıkabileyim diye.
Çok teşekkürler @FAtE
Ben şöyle bir şey görmüştüm. Paketin içinde 50 adet varmış. Evde şarap fb grubunda görmüştüm ama cesaret edip alamadım.
6-7 tane mantar lazım tutup bu kadar adet almak mantıksız geliyor.
10lu paketlerde var senin masraf azmış🙏
5 lt şarap için mantarlama aletiydi, mantardı fln derken bu sene çok açılmayayım dedim. Şu mantarı kullanmaya karar verdim. Nasıl olsa yıllandırma gibi bir olayım olmayacak. Max 1 sene korusa yeter bana.
Şu ana kadar işittiklerim nedeniyle hammadeler.com’a biraz mesafeliyim ben ama herkesin şartları farklı tabii ki. Umarım çok güzel gider her şey.
Bundan sonra yapacağın şaraplardan daha güzel olacak bu. Daha sonra yaptıkların bundan daha güzel olacak hiç şüphe yok ki ama en çok keyif alacağın şarap bu seferki.
Bugün 2. Aktarımı yaptım. Hafif ekşi bir tadı var. Sanırım tartarik dinlendirmesi yapmam lazım. O konuya bir okuma yapacam ama önümüzdeki sene için heyecanlıyım. Şaraplık üzüm için temini için planlar yapıyorum
Kesin planlama yapmak lazım, dün gece haberini gördüm, Şarap’a yine zam gelmiş…
Zamanında stoklamak gerekiyormuş öyle diyorlar.
Şaraplık üzüm fiyatları da oldukça pahalandı
Adımız stokçuya çıkar sonra