Antep Karası, Kilis Karası denilen üzüm aslında Horuz Karası. Daha çok sofralık şarap üretimine uygun ama Alfonso Lavalle denilen üzüm değil Ali.
Merlot ile Barburi’de korkarım ki aynı ürünler değil. Barburi Gürcülerin saperavi üzümüne benzetiliyor.
Abi bizim buradaki ağaçlar hep melez ozaman ya da hakiki ırk değiller. En azından benim asmalar öyle.
Bu sene şaraplık üzümlerde fiyatlar nasıl ?
Acaba üzüm tedariği için bana yol gösterebilecek var mı ? 15-20 kg kadar siyah üzüm bulabilsem yeter.
Yer : İstanbul Anadolu yakası
Eskiden validebağ da çok üzüm varmış
osmanlı zamanındaymış galiba
Pagan zamanında diyor arkadaş.
Dinazorların soyunu kurutan meteor bu üzümleri de yakmış diye duydum bi yerden.
Benim bu sene çok arayıp bulamadığım üzüm. Bugün tüm çabalarıma rağmen bulabildiğim 40 kg barburi üzümlerin posasından ayırma işlemini gerçekleştirdim. Kalan cibreden grape ale yapmayı deneyeceğim
o değil de önceki sene vahşi maya ile yaptığım grape ale geçen sene ticari maya ile yaptığımdan daha iyiydi. aklıma gelmişken yazayım dedim
E iki farlı ürün Aslında istenen bütün şekerin fermente olmaması. Biraz tatlı bitiş istendiği için bira mayası ile yapılıyor genelde. Üzüm aromalı bira oluyor. Üzümün üzerindeki maya genelde daha sek bitirdiği için biraz daha şaraba yakın ürün elde ediliyor.
Mesela @Apo_Cinar senin dediğin şekilde yapılanı sevmişti, cabanet ile yaptığım için oldukça da tanenliydi. Burada bir kaç arkadaşım ise diğer türü daha çok sevdi.
Bu arada Gaziantep’e yakın olanlar için patlatma imkanlı cabarnet üzüm var. Şu anda 24 brix civarında ilaçsız ve susuz yetiştirilmiş ürün.
ben us05 ile yaparım belki. Vahşi mayalar için bayağı geç oldu çünkü
Keşke orada patlatıp bidonlarla yollanabilse. Yolda fermantasyon başlar bir işe yaramaz aslında.
Patlatılıp pms ile gider de o işi yapacak kimse yok
Aynen hocam. Kimse uğraşmaz.
Chardonnay vermedi ki bize 2 şişe kırmızı verdi nasil lezzet merak ettim
Bundan şarap olur mu