Nıahhahhahhaha!
İşte birini daha zehirledik.
Welcome to the machine @EmrU
Her şey çok güzel olacak!
Nıahhahhahhaha!
İşte birini daha zehirledik.
Welcome to the machine @EmrU
Her şey çok güzel olacak!
böyle zehirlenmeye can kurban
fermantasyonun her türlüsüne varım !
Bir dahaki sefere daha iyi bir üzüm ve daha iyi bir maya şart ama.
Aaa sen varlığını hissetmedin mi?
Ben sürekli omzuma bakıyordum ya… o his yüzündendi işte.
Bu arada, maya besini salı gelecek olsa da kullanmanı öneririm ben. İzmir’de olsan pazartesi Vino’dan alırdın ama İstanbul’dasın sanırım.
Verdim siparişi hemen. Katkıdeposu pazartesi kargolar, salı bende olur. Mayalarım o şekilde gelmişti.
Elinde fazla maya varsa biraz suya atıp 40 dereceye ısıt öldür mayayı. Al sana maya besini.
Bu arada buraya kadarki kısmında bana destek olan @bobo abiye teşekkür etmeden geçmeyeyim. Sağ olsun çok bilgi paylaştı benimle. İnsan danışabileceği birilerinin olduğunu bilince daha cesaretleniyor, daha şevkleniyor.
Ben her ihalenin imecenin vazgeçilmez adamı! Nasıl hissetmezsin
Uzak mesafeden şarap yapımı konusunda bir numara!
Elimde 50 gr kırmızı 50 grde beyaz şarap mayası var. Yarın bu dediğini uygulayıp salı günü de gelen besini kullanabilirim.
Eklenecek toplam maya besini fermantasyonda kullanılan maya kadar mıdır peki ?
Read the forum dudeee!
Cevap Ctrl+F kadar yakınımdaymış
Ctrl+F gibi dostum olsun 100 lira borcum olsun demiş Âşık Veysel.
Nur içinde yatsın.
Bir tür yamyamlık sayılmaz mı bu?
@Okurtman anlatmıştı, ben sadece tavuklar yapıyor sanırdım.
Vahşet.
Şaraplık üzüm bağı kurmaya niyet ettim.
Tarla, asma fidesi, direk, tel vb ufak tefek ihtiyaçlarım kaldı sadece
Evet günlerden bağbozumu…
Bu haftasonu dört koldan çalışıp bu senenin üzüm işlerini bitirdik gibi. Başta şiraz ve patkara için emeklerini esirgemeyen sevgili @BoBo ve sevgili @FAtE e teşekkürü borç bilirim.
Cabarnet için bu sene bizim toprakları seçtik ve yine ekürim @Baltazar ile yoğun çalışmalar içerisine girdik.
Baştan planladığımız üzere ilk gün rakı, ikinci gün bira ve şarap tadımına ayırmıştık. Son gün zaten bağbozumu.
Cumartesi günü ilk planladığımız şey ciğerciye gitmekti, malesef giderken yaşadığımız bir kaç aksaklık nedeniyle doldurma planımızdaki CO2 tüpü daha sonraya kaldı. Bari zamanı olumlu kullanalım dedik, malbec in ilk aktarımını, Antep Karası’nın preslemesini ve yine Antep Karası’nın 19 litrelik bölümünün ahşap fıçıya alınması işlemlerini tamamladık.
Bu işler bitince bahçeye gidip boğazlar sorununun çözümüne kaldığımız yerden devam ettik.
İkinci güne tabii ki 2 ürün damga vurdu ilki St. Bernardus abt12.
İki ayrı bölümdeki cabarnetlerin
İlk bölümünün toplanması yaklaşık 4 saatte bitti.
Bu sene azar azar da olsa 5 çeşit ve türevleri denemelerimizi tamamladık gibi. Umarım bif gün bir yerlerde dostlarla beraber tadabiliriz.
Devam edecek…