Şişede Gazlanma İçin Kesme Şeker

Yeni başlayan değilim ama ilk kez denediğim birşeyin yeri bu bölüm olsa gerek.

Şimdiye kadar bütün şişelemelerimde, hesapladığım ölçüde toz şekeri az miktar su ile kaynatarak sterilize ettim ve ya önce dolum kovasında birayla karıştırdım, ya da doğrudan şişelere pay ettim.

Kırkıncı partimde, sağdan soldan okuduklarıma uyup, kesme şeker kullanayım dedim. Ama şimdi de yüreğim kıpır kıpır. Acaba orijinal ambalajından temiz ve sanite elle alınıp bira şişesine tıkılmış kesme şekerin yaratacağı kontaminasyon riski ne kadardır? Kötü tecrübesi olan var mı? Yoksa Papazyan usulü bir bira açıp keyfime mi bakayım?

3 Beğeni

Hiç sıkıntı etmeyin hocam.
İlk başladığım zamanlarda birçok kez denedim, herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
Yıllardır okuyup duruyorum forumu, bu türden bir sorun ifade eden de olmadı, bildiğim kadarıyla.
Alles gut yani, açıp keyfinize bakın. :slight_smile:

4 Beğeni

:slightly_smiling_face: Teşekkür ederim.

Zaten Belgian Dubbel diye yola çıktım, OG düşük oldu, 50g Fuggles yetmedi acılığı az oldu, programın renk hesabına inandım, rengi açık oldu, bir de mikrop kaparsa tam olur diye biraz endişe etmiştim.

3 Beğeni

Ben son 3 yada 4 partidir ikinci bir kovaya alıp sizin normalde yaptığınız gibi şeker ekliyorum. Büyük rahatlık oluyor.

Ondan önce yaklaşık 2 yıldır kesme şeker ile gazladım hep. Hiçbir sorun çıkmadı.

1 Beğeni

bende kesme şeker yerine şu setlerde gelen şeker ölçü kaşıklarıyla toz şeker kullanıyorum, hem kontaminasyon korkusu hemde kesme şekerin bir arada durması için yapıştırıcı madde benzeri bişeyler kullanılıyordur korkusu ile biraz amelelik oluyor ama kimse sorun yaşamadıysa kesme şeker büyük rahatlıktır aslında (yeni hesapla yeni sitede ilk cevabım :boom: )

3 Beğeni

Ben genellikle 33lük şişe kullanıyorum, bazı küp şekerler ağızdan zor geçiyordu ve sürtünme yapıyordu. O sebeple uzun zamandır kaşıkla toz şeker koyuyorum. Herhangi bir problem yaşamadım.

2 Beğeni

kesme şekerde şekeri birleştirmek için kimyasal kullanılıyor ve şekeri koydukdan sonra şişeyi 3 kez çevirmek lazım ben dekstroz kullanıyorum. Kesme şeker kullanmayın bence gerek yok .

33 cl kullanmanın bir mantıgı yokki. Daha çok şişe temizlemenız gerekecek. Mümkünse 70cl yapmak lazım ama onuda bulması zor. 50 cl idealdir

Neye göre bu kesin yorumunuz? Millet çayına kesme şeker atıyor onlar da dekstroz mu kullansın?

4 Beğeni

kesme şeker ile toz şekerden bahsediyorum. Kesme şeker daha zararlıdır toz şekere göre. Bende toz şeker yerine dekstorz atıyorum. Kesme şekerin yapımını youtubedan izleyebilirsin. Kimya mühendisi olmaya gerek yok toz sekerden daha zararlı oldugunu anlamak için

Herkesin kendine göre bir mantığı vardır. Herkes sizin gibi bir oturuşta 70cl tüketmiyor olabilir veya ekipmanları bir seferde 12lt bira üretecek kadardır veya keyfi öyle istiyordur.

4 Beğeni

Üretilen biraların gramajlari hemen hemen bellidir. 20 23 arası yapilir genelde. Bira siteleride ona göre ayarlar bira setlerini. 33 cl bira şişelersen daha cok şişe temizligi daha cok zaman ve daha cok enerji harcarsın. Burada mantıktan bahsediyoruz. Daha çok enerji harcamanın ne mantığı var açıklarmısınız ?

Bu küp şeker olayındaki bilginizin kaynağı nedir bilmiyorum ama doğruluğundan kesinlikle emin olmadığınız şeyleri kesin doğrular olarak paylaşmazsanız sevinirim.

Bu şekilde davranmanız herkesin zamanını boşa harcamasıyla sonuçlanmakla kalmıyor, sizin de bu platformdaki inanılırlığınızı baltalıyor.

http://www.svgkupseker.com/tr/kup-seker-nasil-uretilir-141

10 Beğeni

Bu konuda her hangi bir problem olmasa da içinizin rahat etmesi için 2 yöntem kendi açımdan uyguluyorum ben. Ya steril eldiven kullanmak ya da ele, el dezenfektanı sıkıp iyice kuruduktan İşlem yapılabilir.

3 Beğeni

Mantık kime göre? Belki 33 lük tüketim en ideali kişiye göre, dolayısıyla fazladan harcayacağı 30 dk temizlik ve dolum süresi size göre mantıksız gelirken, 33 lük tüketimin başkasına daha keyifli gelmesi mantıklı geliyordur. Mesela ben soğuk bira severim, 50 lik icene kadar ılıyor yada hızlı içiyorum ılımasın diye.

6 Beğeni

Ben fıçıdan arta kalanları mümkünse 33 lük veya grolsch şişelerine dolduruyorum. 50 lik son tercihim, kuyuya taş atıp bu doğrudur diyenler yüzünden yakamızı düzeltemiyoruz zaten.

4 Beğeni

Şişelerimin çoğu 50’lik olmasına karşın ben de aslında 33’lükçüyüm. Isınmasından ziyade bir süre sonra aynı lezzeti yudumluyor olmak sıkıcı geliyor.

Admin. Youtubeda biraburada.com hazır kit videosunda şekeri koyduktan sonra birayi 3 kez çeviriyor. Küp şekeri koyarsan önce çözünmesini beklicek ve buna ne gerek var ? . Bira mayaları dekstrozu daha iyi sindirmiyor mu ? . Çok az fark da olsa daha hızlı ve rahat gazlanma olacaktır. Attığınız linktede kalıptan bahsediliyor. Dolayısıyla toz şeker her türlü daha sağlıklı ve daha az kimyasal içericektir. ( 1000 de 1 belki ) .
Küp şekerin yapımı buyrun kararı size bırakıyorum.
Küp Şeker Makinası | Kılıçoğlu Makina - YouTube

ben biralarımı 0.1 dereceye kadar ve bardağımıda soğutuyorum. Uğraşırım ve temizlik için extra enerji harcarım diyorsanız siz bilirsiniz. Ben 20 30 dakkada bitiyiorum 0.5 litrelik birayi ve öyle ısınma tarzı bir sorunlada karşılaşmadım. Ayrica dipte oluşan tortu belkide 0.7 şişede yapsak daha fazla bira elde edebiliriz. bira şişesinin hacmi düştükçe göz kararı yaptıgımız için daha çok bira dökülür diye düşünüyorum 33 cl de.

Yalnız bu videoda herhangi bir kimyasaldan bahsedilmiyor

1 Beğeni