2000-2002 yıllarında İncirlik’teki üsste hava diş tabibiydim , ben şehri de mutfağını da sevmiştim ama sıcağı klimasız ortamda adamı delirtebilir ki nitekim Adanalılar güneşe ateş ediyorlardı, neyse ki benim odamda iki tane klima vardı, elektriği Amerikalılar ödediği için cayırdatmakta mahsur görmüyorduk.
Benim için Adana’nın en iyi yanı sonrasında Mersin’in olmasıdır
Ne adanaymis bee herkes dertli bugun biyer gordum ooo dedim sucuk ekmek essek dediler haberlere konu olmus izmiri ozledim valla
Bu arada newport irish pub begendim bira icmek icin ideal 4,5 fici secenegi mevcut fiyatlar bir tik yukarida ama adanadan uzaklasiyorsunuz o guzel
Nizamiyenin önünde sabah ciğerci olurdu , ufff , bol kimyon, Adana candır…Büyük şeer tabi daha küçük olanlar çekemiyor olabilir😁
Adanayı anlamak lazım değilmi?
Ben sevmiştim, dinden, mezhepten, topraktan bağımsız nev-i şahsına münhasır bir şehir bence, toprakağaları kürt istilasından zorbalıktan çok çekmiş, üretken çukurova, pamuğu bitirmişler, gerçi neyi bitirmediler ki, narenciye , ben çok sevmiştim açıkçası
Narenciyenin, etin, karpuzun merkezi membağı diyebileceğimiz memleketimde deli gibi rakamlara tüketiyoruz. Her şeyin ayarı inanılmaz bozuldu. İnsanları hızlı bozuldu
Banada kötülemişlerdi ama kendi gözlerimle gördüm İstanbuldaki gençlerden bir farklı olmayan gençliğe sahipti Adana. Diyarbakırı ise överlerlerdi, gördüklerimden sonra bedava özel uçakla bile gitmem oraya. Polis karakolunu görmüştüm merkezdeki duvarları süzgeç gibi delik deşik mermi iziydi. Her hafta canlı bomba patlıyordu ve oranın halkı normal gibi yaşıyordu. Birde konyadan nefret ederim, Adana bu yerlere göre mükemmel ötesi bir yer. Bu arada malum şamdan 7 mumludur, malum lamba 7 ışık hüzmesi yayar. Pamuk vs neden bitti iyi biliyoruzda neyse.
Selamlar.
Ankara’da 3kafadarın biralarını fıçıdan servis eden bir yer var mıdır? Kendilerine instagramdan sordum ama cevap alamadım.
Üstkat gastropub.
Remzi Oğuz Arık, Üstkat Gastropub, Tunalı Hilmi Cd. 114 J, 06680 Çankaya/Ankara
Teşekkür ettim ama uğrayamadık. Bi dahaki gelişime artık.
Kıtırın üstü, ama menüdeki bir çok bira yok, tapler boş, bira yancıları çok güzel bu arada.
Ben arkadaşa yardımcı olmak için googledan buldum. Yoksa bursa da ikamet ediyorum.
Pembemsi renkler var ne kaynattın?
Siyah pirinç birası.
Hangi stile konur bilemedim. Amerikan lager aslında ama EBC nedeniyle International dark lager da diyebiliriz sanırım.
Reçete nerede göremedim
Siyah pirincin EBC tahmini tabii.
Black Rice Lager
International Dark Lager
4.2% / 10 °P
Recipe by
cNoyd
All Grain
PRO40
75% efficiency
Batch Volume: 30 L
Boil Time: 60 min