Gerçi çözüm bulunmuş ama ben de kendi yöntemimi paylaşacağım. Aşağıdaki gibi bir adaptör kullaniyorum.
Ek olarak bahçe sulama hortumları için kullanılan hızlı sok-tak adaptörler ile aşağıdaki gibi bir düzenek yaptım.
Gerçi çözüm bulunmuş ama ben de kendi yöntemimi paylaşacağım. Aşağıdaki gibi bir adaptör kullaniyorum.
Ek olarak bahçe sulama hortumları için kullanılan hızlı sok-tak adaptörler ile aşağıdaki gibi bir düzenek yaptım.
Herkese merhaba…
Uzun zamandır tam tahıl biraya geçiş için ekipman ve bilgi topladıktan sonra nihayet dün gece ilk SMASH’imsi reçetemi kaynattım.
Öneriler doğrultusunda önce 100 dereceden 50 dereceye kadar musluktan serpantin içinden çevirdim
25 dereceye yaklaşık 55 dakikada indim.
Yüksekçe bir yerden kovaya aktardım ve 21 derecece aldığım og 1052 civarında çıktı.
Kovaya 22lt civarı mayşe girdi.
Yardımları için bütün arkadaşlara teşekkür ederim.
İlk biranın tadına da doyum olmaz
İşte bu yolculuktaki zirve anınız…
Tebrikler. Şot eklemelerini acılık ve hopstand olarak görüyorum. Kaynama sırasında ekleme yapmadınız mı? Reçete programında yanlışlıkla boil yerine hopstand seçtiyseniz ibu değeri biraz daha yükselecektir.
Maalesef acemilikten bütün otları kaynatma sırasında ekledim fakat programda boil yerine hopstand seçmişim. haliyle fena acılıkta bir bira olacak sanırım. Fermentere alırken hidrometre ölçümü için aldığım numunenin tadına baktım. Fenaydı, umarım içilebilecek gibidir
IBU 48
Hiç merak etme lıkır lıkır içilir.
Çok saçma bir şey söylüyor olabilirim ama aynı reçetenin şerbetçi otlarını çok düşürüp kaynatsam. Sonrasında 2 reçeteyi fermantasyon bittikten sonra aynı kapta birleştirip şişelesek. Orta acılıkta bir bira elde edilebilir mi? Olacak iş midir??
Şerbetçi otu olmadan da kaynatıp karıştırabilirsiniz. Ama tam olarak ne zaman eklediğinizi reçeteye girerseniz ona göre hareket etmek gerekir. Gerekirse sadece hopstand ya da dryhop yaparsınız.
Evet biraz acı olmuş, bence sadece 50 gr cascade ile hopstand yaparak, aynı reçeteyi kaynatıp birleştirerek şişeleyebilirsiniz.
60 dk ot oranı biraz fazla olmuş olmasına rağmen bence çokta güzel içilir. Ben olsam ilk reçetemi olduğu gibi kabul eder, hiç kurcalamaz ve böbürlene böbürlene tüketirdim
Bence bolca dry hop aromayı patlatır, ibu 48 öyle içilmeyecek bir acılık değil.
Dry hopla biraz aroma dengesi sağlanıp gayet güzel bir bira ortaya çıkabilir.
Kaderim buymuş derim, acımı çekerim o zaman. Bu arada dry hop için önerilere açığım…
Elinde varsa cascade 40-50 gr yakışır.
Malesef elimde hiçbir şey yok. Sipariş veririm.
Teşekkürler…
pompanın içinden çıkan aparatlara serpantine giden hortumu nasıl bagladınız 3 aparat çıktı en küçügüne bile bahçe hortumu olmuyor bırak serpantini
Benim pompanın içinden bir aparat çıkmadı. Sizin pompa nasıl bir şey acaba??