Ticari Bira Tadım Notları

Proper Job IPA
İsminin hakkını vermiş! Olması gereken her şey var, güzel narenciye aromaları, hafif tatlı bitişi, altından az koyu bir rengi mevcut. IBU 60 yazıyor ama bana sorsalar 45-50 derdim.

Cruzecamp Sevilla
Çok net kötü bira, ucuz etin yahnisi, içindekiler bölümünde glikoz şurubu, hop ekstratı falan yazıyor zaten, pek söze gerek yok, almayın.

Brewdog Cold Beer Lager
Brewdog neylerse güzel eyler dedik aldık. Sessionable lager olarak pazarlanmış,yerinde de olmuş, düşük alkollü (%3,4) çıtır çıtır bir lager, ağustos ayında sahil kenarında içilecek ideal bira bu, bir de ortamdaki hatun kişi hayır demez buna.

Brewdog Black Heart Stout
Bir iki kez Guinness içmiş, tür hakkında çok tecrübesi olmayan, damağına da çok güvenmeyen biri olarak gayet beğendim. Bir iki sene önce Biraburada’nın tam tahıl Porter’ını yapmıştım, ona çok benzettim ama dediğim gibi bu türde iddialı değilim, biraz daha IBU’su yüksek olsa daha çok hoşlanırdım bundan, ama köpüğü olsun rengi olsun, kavruk maltlardan gelen çikolata/kahve karışımı tatları olsun, güzel bira bu.

Hobgoblin Ruby
İlk kez içtiğim bir bira türü, oldukça dolgun, baskın olarak aldığım tat karamel, biraz da tanımlayamadığım meyve aromaları var. Stile uygun olarak malt forward bir bira, belirgin bir şerbetçi otu aroması yok köpük çok olmasa da bardağın sonuna kadar dayandı. Güzel bir bira ancak bu türden daha fazla içmem gerekli.

Old Speckled Hen
Hobgoblin Ruby ile çok yakın bir bira, renk olarak daha az kırmızıya çalıyor, tat profili aromosı da benzer ama bunu nedense daha az sevdim, aradakı farklın ne kaynaklı olduğunu anlayacak kadar usta bir damağım yok maalesef.

13 Beğeni

Nereden temin ettiniz bunları? Metro market migros vs hep klasik markalar satıyorlar, yeni farklı ürünler bulamıyoruz valla

1 Beğeni

Doom Bar
Düşük alkollü bir amber ale, asıl rengi fotoğrafta çıktığından daha kehribar, hafif karamel, hafif kuru meyve, hafif acılık, hepsinden azar azar, dengeli diye not almışım. Çok akılda kalan, öne çıkan bir bira izlenimi uyandırmadı, daha sonra internet üzerinden biraz baktım, seveni çok, bolca ödül de almış, biradan çok da anlamadığımı bir kez daha anlamış oldum.

Fuller’s London Pride
Bu da bir amber ale, rengi biraz da sarımsı bi amber, bunda Doom Bar’a göre kuru meyve aromaları biraz daha doygun, kuru üzüm net algılanıyor, tabi bunlar fıçıdan kaynaklı da olabilir, neticede güzel bira.

Hobgolin Gold
Düzadam Sami olarak yorumum şudur; Tuborg Gold’un aynısı.

11 Beğeni

İş nedeniyle bir hafta Londra’ya gittiğimde her köşede bulunan Tesco marketlerden aldım.

4 Beğeni

Black Sheep Milky Stout
Köpüğü harikaydı, krema gibi, aktı gitti bira, ama laktozdan geleceğini düşündüğüm bir tatlı bitiş yoktu, beni "gara bira"lara daha bir ısındıran bira oldu.Çok beğendim.

Greene King IPA
Yahu fena bira değil de IPA değil bu. Hop aroması hak getire. Düşük alkollü bir English Ale. “Carefully selected pale, crystal and black malts join with Pilgrim, Challenger and First Gold Hops to make a complex, refreshing ale” denmiş web sitesinde, maltlar tamam da o hoplar yoktu bu birada, belki de kutuda bir problem vardı.

Bishop Finger
Kehribar renginde,çok çok dolgun, yoğun gövdeli, çok karışık meyve aromaları var, erik aldığıma eminim ama gerisi şüpheli, acılığı da sevdiğim gibi yüksek tarafta, gazlılığı orta seviyede. Güzel bira.

Brewdog Punk IPA
Benim de gönlümün birincisi.

15 Beğeni

Beavertown Heavy Gravity
Bulanık bir hop bombası, %6,5 abv ama hiç hissettirmeden akıyor gidiyor, şerbetçi otundan gelen meyve aromaları gerçekten patlıyor, nedir diye merak ettim web sitelerine baktım; hoplar Talus ve Strata imiş, bulan bizim de üstümüze atsın ne diyeyim, güzel bira.

Brewdog Double Hazy Jane
Üstteki beavertown’a benzer, yine çok çok hoppy ama azıcık da kavruk malt var sanki, renk hazy ve biraz daha koyu, abv %7.2, güzel hareketler güzel biralar bunlar.

Vocation Love&Hate
Yine NEIPA, yine bulanık, yine hop bombası, yine %7.2 abv, sadece biraz daha bilindik otlarla, web sitesine göre Citra ve Galaxy kullanılmış. Bu 3 yüksek alkollü birayı da peşpeşe içtiğim için yorumlarım da biralar gibi biraz bulanık. Üçü de stilin hakkını veren çok güzel biralardı.

11 Beğeni

Fıçıdan Elvis içmeden geldim deme sakın :face_with_peeking_eye:

1 Beğeni

Şurdaki biralardan sevmediğim tek biranın Elvis Juice olması :man_facepalming:

Zevkler renkler işte…

Keşke fıçıdan da içseydim kutudaki haliyle fazla deneysel, fazla şekerli, sınırları fazla zorlanmış geldi bana, %50 bira %50 öksürük şurubu karışımı, biradan daha çok meyve suyu gibi, bana hitap etmedi.

6 Beğeni

öksürük şurubu tadını bilmiyorum ama calpol e benzetmiştim kokusunu. :slight_smile:

2 Beğeni

Dolapta bir tane görünce denemelik aldım. Hafif, düşük acılıklı ve görece az gazlı bir bira. Bahsedilecek herhangi bir özelliği yok, olmasa da olurmuş dedirtti.

7 Beğeni

8750 no’lu şişe de bendeydi. 2 fırt çekip lavaboya döktüm. Bira desen değil, ale desen değil, şarap desen hiç değil. Efes tombul üretmeye devam etsin bence. Güzelim Urla üzümlerini heder etmişler.

1 Beğeni

Evet çok anlamsız bir bira yapmışlar…

1 Beğeni

Bugün Metro Market’ten 50 TL ye alınmıştır…

6 Beğeni

Hazy Jane
New England IPA olarak geçiyor ama 5% abv.
Düşük gövdeli, bulanık, acılığı az aromada hop forward bir bira. Yazın lıkır lıkır içmelik.

7 Beğeni

Brewdog Punk IPA
Reçetesi basit oldukça güzel ipalarda oyun değiştiren bir bira.
Malt tabanı: maris otter ve caramalt
Şerbetçiotları: chinook, simcoe,ahtanum, Nelson sauvin
Buldukça içilir

6 Beğeni

Trappist Rochefort 10
Belgian Dark strong Ale türünün en güzel örneklerinden
11,3% alkollü
Kuru meyve, bisküvi, narenciye, sütlü kahve aromalarının kompleksitesi
Buldukça alınıp valize atmalı tek başına tüketmeli

Estrella Damm
İspanya’nın Efesi
Sıcak günlerde bence çekilir bir bira

7 Beğeni

Koyu bira türlerini sevemedim bir türlü. Bir şans vereyim diyerek resimdeki dark lageri, Kadıköy’de gezerken denk geldiğim bu güzel bardakla denedim.
Koyuların içinde en sevdiğim oldu ama yine de bidaha zor.

6 Beğeni

Dolu bardağı çekmedin mi :slight_smile:

1 Beğeni

Abi onun arka planı biraz kötü oldu idare et :sweat_smile:

6 Beğeni

Abi alakasız bir yer ama Adanada co2 tüp satan dolum yapan yet biliyormusun