Ticari Bira Tadım Notları

Vanilya kokuyor. Tatlımsı kokuyor. Tatlı olmasına rağmen acılığı orta gidiyor geliyor. Net bal notları var. Pirinç kullanılmış ve pirinç lager biralara güzel gidiyor gibi gelmeye başladı bana. 4.6 alkol. Şişesi güzel ve kahverengi şişelere göre çok daha koyu rengi. 60 tl ye metrodan aldım. Güzel bira.

3 Beğeni

Birkaç günlük yurtdışı seyahatimizde ,tatma şansı bulduğum biralar ile ilgili deneyimlerimi paylaşmak isterim.Her ne kadar bira içmeyi sevsem de, tat alma -ayırma duyularım gelişmiş değildir, öncelikle belirteyim :slight_smile:

1.Benediktiner hell

IMG_7322.jpeg

Lager stilindeki bu bira, açık sarı renk, gayet berrak,gazlı,köpük dayanım az. Tat olarak çimen ve çiçek tatları aldım ben.Hafif , güzel yaz birası,beğendim .

2.Grimbergen blance

IMG_7331.jpeg

Buğulu görünüm , bol köpük,az gazlı,düşük İBU, baştan hissedilen belirgin karamel tadı, alkol hissedilmiyor, kolay içiliyor. Tütsülü et ile çok iyi gideceğini düşünüyorum.Benim favorim bu bira!

3.Van Pur tripel

IMG_7332.jpeg

Yüksek alkollü, köpük dayanımı az,orta gazlı,bakır renginde,meyvemsi tatlar.Beğendiğimi söyleyemeyeceğim.

4.Hop Rider

IMG_7334.jpeg

IMG_7333.jpeg

Bana pek hitap etmedi bu biralar.Dış tasarımı güzel, o ayrı.

5.Leffe amber

IMG_7335.jpeg

Belirgin malt tadı,bakır renk,bol köpük, orta gaz ve acılık,harika bir Belçika birası!

3 Beğeni

Fotoğraflar görünmüyor yalnız.

1 Beğeni

5 Beğeni

İnternet her yerden çekmiyor maalesef.Ancak otelden yükleyebildim, kusura bakmayın lütfen.

3 Beğeni

Bu birayı bizim Tuborg a benzettim, köpük dayanımı daha fazla ve içimi rahat.Ortalama bir bira.

Bol köpüklü, kristal berraklık,hafif içimli.Başta hissedilen çok az buğday var sanki .Güzel bira.

Litvanya birası İPA
Son damlaya kadar eşlik eden bol köpük.
Kullanılan malzemeleri de kutunun üstüne yazılmış zaten , buna göre bi reçete denenebilir.Mükemmel bir İPA!

Pilsner urquell: Her şeyi ile dengeli bir bira. Sadece İBU beni şaşırttı,30 üstü rahat var ,İPA lar ile yarışır ,acılık uzun süre damakta hissediliyor.Çok güzel bira.

İtalyan birası,tuz kristalleri içerdiği için , değişik olur diye almıştım.Köpük çabuk söndü,sonlarda çok hafif çiçeksi tadlar,yutkunma eşiği yüksek, şişesi güzel.Bundan daha iyilerini her türlü yapmışızdır :).

Düşük İBU, köpük dayanımı orta, rahat içilebilen leziz lager.Spesifik herhangi bir tat alamadım, güzel bira.

Özetlemek gerekirse, deneyimleye bildiğim ticari biraların(Grimbergen, Leffe, Urquell ayrı tutuyorum) ortalaması bizim yaptıklarımızdan (tt) yüksek değil.Arkadaşlar craft biracılığın kıymetini bilelim.Bu forumda , ticari beklentisi olmadan,bilgisini deneyimlerini paylaşan,hobinin doğru yönde gelişimine katkı sağlayan herkese kendi adıma minnettarım.Bol köpüklü biralarınız olsun :beers:.

9 Beğeni

3 Beğeni

3 Beğeni

İkisi de türünü çok iyi temsil etmiş bence, keşke ikisi de guiness gibi nitrolu kutuda olsaydı.

6 Beğeni

Sanırım yazın bitmesi ve tutulmaması sebebi ile ve 4.6 alkol oranı ile 50tl den satılıyor bazılarında 55tl. Kötü su gibi bira. İçinde buğday olmasına rağmen biraz daha yoğun beklerdim. İçerken geriden gelen damakta gül notları dönüyor. Benim damağımın aldığı bu. İyi değil net.

8 Beğeni

Muhtemelen dediğimiz gibi ama Efes summer brew (American Pale Ale) daha güzel denemediysen tavsiye ederim. Tuborg su gibi tatsız.

Efes summer brew 2023te güzeldi. Bu sene kaliteyi çok düşürdüler. Su gibi. Zaten 65tl ye satılıyor. Normal biralar 65tl. Apa gibi bir türün 65tl ye satılması imkansız. Kaliteyi düşürdüler.

1 Beğeni

Son zamanlarda yaşadığım en büyük hüsran sanırım efes yenilik atölyesinin weizenbock birası oldu. Çok baskın bir muz aroması ama türe ait başka hiçbir şey alamadım. Decoction bile olmadığını düşünüyorum…Fıçıdan servis ediliyordu gittiğim mekanda.Standart bir buğday birasından farkı yoktu bana göre.

9 Beğeni

Bu birayı da pek sevdiğimi söyleyemeyeceğim maalesef. Mahlep aromasını alamadım, damla sakızı ise geriden çok çok az. Şişenin üstünde yazmasa belki de yok derdim. Sour karakteri olması gerektiği gibi, köpük dayanımı yok.

7 Beğeni

Sour biralarda kalıcı köpük çok zor oluyor, normal yani

3 Beğeni

Asahi bana beck hatırlattı
Okto inanılmaz bir deneyim yaşattı yutkunduktan sonra bal tadı inanılmaz :exploding_head:

7 Beğeni

Şişenin kapağını açar açmaz etrafa saçılan damla sakızı kokusu tadımda da çok baskın şekilde devam ediyor, köpük hemen kayboldu, gazlılık orta, gövde düşük. Mastik ve çam reçinesi aromaları çok baskın. Başka aroma alamadım.Abv 5.5

10 Beğeni

6.3 alkollü bu ipaya bayıldım. Turunçgil ve tropikal aromalar hem burunda hem damakta patlıyor resmen. Sakız ziyaretlerimde bu birayı bulmak için çaba sarfederim kesinlikle.Biraz daha gövdeli olsa neipa derdim. Komşuda pişer bize de düşer elbet🍻

12 Beğeni

Sırada isli bir biramız var. Köpük ve berraklık ilk bakışta etkileyici ama köpük dayanımı yok. Vaadettiği is karakteri yerinde ama kavruk maltlardan gelmesi gereken aromalar çok çok az. Yavan bir hissiyat bıraktı bende. Abv 5.5

8 Beğeni

Hep tecrübe bunlar.
Birlikte deneyeceğimiz günlere özlemle.

3 Beğeni