Merhaba, tam bir kendinyap delisi ve 6 senelik crafter olarak alımını ertelediğim malt kırıcıya el atma zamanı gelmişti…Malt ları hep kırılmış aldığımdan ötürü sorun etmemiştim fakat bazı sitelerin kampanyaları fazlasıyla iyi olduğundan kırılmamış şekilde aldım ve öğütme denemelerine girmek zorunda kaldım çünkü fiyatlar çılgınca artmış (en basit değirmen 800-1000-2500-3000 gidiyor) Ayrıca belki 2 ayda 10kg anca öğütürüm, oda kırılmamış alırsam…Bu sebeple az kullanacağım bu ürün için masraf etmek istemedim.
İlk kırma işlemlerini tabiki kahve çekirdek öğütücüsüyle yaptım. Öğütme haznesini sonuna kadar açtığımda makul sonuçlar elde ettim fakat motoru bu iş için dizayn edilmediğinden çok ısınıyor, ve yanık kokusu kısa sürede geliyor, boşuna güzelim makinaları harcamayınız Dolayısıyla 1kg öğütüp bıraktım. Sonrasında ikea karabiberlik ve matkap ile çok başarılı 3kg öğütme yaptım fakat onunda öğütme ağzı metal değil sert plastik, yani fazla dayanamadan dişleri ezildi.
Birkaç yarı olumlu denemeler sonrası( illa parasını verip makinasını almak varken yapacam ben bu işi kafası) Haşhaş öğütücü gördüm, inceledim ve ben bu işi yaparım diyerek işe koyuldum ve ortaya bu video çıktı. Sonuçlardan gayet memnunum…Biab yöntem kullanıyorum ve 10kg malt kırma işlemi sorunsuz gerçekleştirdim. Umarım sizede faydası olur.
Not: ürünü şans eseri istanbul fatihte bi esnaftan 137tl ye aldım, fakat internette 200tl ye temin edebilirsiniz.Bu fiyata tam bir F/P ürünü oldu
Bu arada 1 pul daha ekleyerek daha güzel sonuç aldım, ürüne motor ve geniş üst haznede ekledim, onuda başka bir batch zamanı çeker paylaşırım teşekkürler