Daha önceki forumda sanırım benzer bir konu vardı. Yurtdışında gidilmesi önerilen pubları, breweryleri, beer shoplari gibi hobimizle ilgili mekanları paylaşabiliriz.
Ben Eylül ayında eşim ve arkadaş grubumuzla Belgrad’ a gitmeyi planlıyorum. Daha önce gidip şuralara gidilmeli gibi öneriler yapmak isteyenlerin önerileri alabilirim. Mesela bagajın bir kısmına oradan bulabileceğim ülkemizde satılmayan ürünlere ayırmayı planlıyorum.
Ilk firsatta, Kazan, Kiev, Moskova ziyaret etme firsati buldugum yerleri bu baslik altinda anlatiyor olacagim.
Kazan Top Hop: dünyaca ünlü bira evlerinden temine dilmiş 30 dan fazla kraft bira tap ten veya 50 fazla türden şişeden içilebiliyor. Ortam güzel. Growler dolduruyorlar.
Kazan Fomin: Kendi imalatları Kraft bira seçenekleri mevcut. Çok lezzetli NEIPA lar sour biralar Lambic ler DIPA lar temin edilebiliyor. Top Hop tan sonra 2. sırada.
Kiev: Vidro: son derece sınırlı koleksiyon mevcut. Bir tane IPA gibi.
Ama esas Punkraft’a bakın. Brewer larla tanışıp otları konuşabileceğiniz son derece kafa çalışanların olduğu bir mekan. 30 dan fazla tür mevcut. Biralar Teku da servis ediliyor.
Litra: doldurma ama kalitelisinden. Çeşitli yerlerde şubeleri mevcut. Çok ucuz değil ama odaya geçerken dandik pilsener alacağınıza alın 1 litre tadını çıkarın.
Moskova: Anton, The Moscow City içinde bir çok dünyaca ünlü kraft bira üretisinin birasını dökme olarak almanız mümkün. Lindemans Cassis ti Tripel lardır bir çok Milk stout, gose, sour baya geniş bir koleksiyon mevcut.
Merhabalar. 2020 Ocak’ta gitmiştik Belgrad’a. Fotoğraflar eski telefonumla beraber gittiği için yükleyemiyorum ancak aklımda kalan 4 pub var. Samo Pivo ve Gunners Pub’da çok bol çeşit bira vardı. Hatta Samo Pivo’da bir muslukta ev birası vardı. Krafter da gayet güzeldi çeşit açısından. The Black Turtle’ın ise kendi üretikleri biralar vardı, meyvelileri özellikle ilginçti. Samo Pivo’nun hemen altında Beersheep Beer Store’dan şişe şişe craft bira alarak yurda dönüş yapmıştık. Bir de craft bira mekanı değil ama Rakia Bar’da farklı farklı yapılmış ve olgunlaştırılmış rakialar denemiştik. Küçücük bir mekandı ama deneyim oldukça güzeldi.
Hazır yorgunluktan bayılmadan sıcağı sıcağına yazayım dedim. Amsterdam’dayım sevgili @Sehirkackini önerisiyle “Arendsnest Proeflokaal” ilk durağımdı. Sabahın körü olması ve bütün gece uyumadığınız için iki çeşit deneyebildik. Ama yelpaze oldukça geniş :
Hazy, sun-struck straw appearance with an aroma of lemon, melon and pineapple. Flavors of citrus and stone fruit. A hazy beer that can be enjoyed for more than one pint
Şeklinde yorumlanmış ki bence de doğru
Do stuff together : NEPA
Lemondrop ve Idoha 7 şerbetçiotu ve american pale ale tabanı. Heated Seats gibi kompleks ve hazy değil.
Alkol oranı hiç hissedilmeyen oldukça tatlı ve sonrasında maymuna dönme ihtimali oldukça yüksek olan bir bira. Pastry olma sebebi ise creme brule çok çok beğendik
The Big Fat 5 : Double IPA
8% abv
İçerisinde 5 farklı şerbetçi otu bulunan west coast imperial IPA tarzında bir bira ve Hollanda best beer challenge de türünde gold medal almış. Oldukça beğendiğim bir bira oldu
Bugün Brugge ve Brukseldeydim. Aslında Brugge’teki 2be isimli güzelim mekan kapalıydı. Biz de hemen Markt meydanına bakan “Brugge Beer Experience”a çevirdik rotamızı.
Burası 3 katlı interaktif bir bira Müzesi ve tadım olanağı sağlanan Cafe bar kısmı ikinci katta
@Msk önerisiyle Rodenbach Flanders Red Ale serisiyle tanışma fırsatım oldu. Classic, Fruitage, Grand Cru
Eşimin en beğendiği Classic iken ben Grand cruyu beğendim.
Grand cru: iki yıl meşe fıçılarda bekletilmiş bir flanders Red ale. Baskın kırmızı üzüm hatta sıcak iklim merlot üzümü tadı vardı. İçerim ben bunu sürekli.
Classic: 1/4ü 2 yıl meşe fıçıda dinlendirilmiş 3/4 genç biranın blendi. Fresh bir biraydı.
Frutage: bu Classic blende 7% kiraz eklenmiş hali. Krieke yakın bir tad ama bana göre bir tad daha üstündü.
Ayrıca Brugge Tripel : 8.7% abv. Kolay içimli ve baharat tadının hakim olduğu bir biraydı. Genel olarak beğendim.
Steenbrugge Blanche: Sıradan bir wit. Çok beğenmedik.
La trappe Quadripel: 10% abv. Dengeli hoş bir terapist. Karanfil, fındık kabuğu, vanilya ve meyve esterleri aldım.
Kriek Boon: Güzel bir lambic fakat aklım flandersta
Cornet Oaked: belgian strong Blonde Ale. 8.5 % abv. Fermantasyon esnasında meşe cipsleri eklendiği belirtilmiş. Meşe tadını çok alamasam da içimi oldukça keyifli bir biraydı.