Evet, hediyeler hazır olmalı ki hediye kapma oyununu oynarken hediyeleri görüyor olalım.
Abi nasıl ya malboroya halka mı atıcaz öyle bişey mi
Hediyelerin belli bir sırayla açılıp birbirimizin elinden alınmasına dayanan keyifli bir oyun diyelim. 
Kalabalık olunca daha keyifli oluyor diye kanırtıyorum. 
Yirmi karakter kadar…
ben de (20 karakter)
Yürü be yürü be!
(bunu 15’e mi indirsek yahu)
Yapma ihtiyar bunları, yaşın açığa çıkıyor.
Askeri sırmidir abi anlatsana şunu en başından. Hiç kimse hiç bisey anlamış değil. Haa supriz diyosan ipucu verme bari.
Yok ya pandemiye kadar burda her sene panayır kurarlardı, ben de yeni öğrendim bu işleri ya çaktırma işte 
Ya roket bilimi değil zaten… Hemen anlatayım.
- Herkes 50-100 lira aralığında komik ya da ilginç bir şey alır.
- Zoom’da buluştuğumuzda hemen bir kura çekeriz ve katılımcıların hangi sırayla oynayacağı belli olur.
- Birinci sırayı alan oyuncu ekranda herkesin gösterdiği hediyelerden birini seçer ve paket açılır.
- Sıra ikinci sırayı alan oyuncuya geçer.
- İkinci sıradaki oyuncunun elinde iki seçenek vardır: Yeni bir paket açmak ya da birinci oyuncunun aldığı hediyeye el koymak. İki numara yeni hediye açarsa sıra üç numaraya geçer ama bir numaranın elindeki hediye alması, seçim hakkını devretmesi anlamına gelecektir. Bir numara iki numaranın hediyesini geri alamaz, dolayısıyla yeni bir hediye açtırır ve sıra üç numaraya geçer.
- Tüm paketlerin açılmasıyla oyun sona erer.
Unuttuğun kısım; bütün hediyeleri önden sana yolluyoruz tabi değil mi? Dağıtımı yapabilmek için 
Hayır…
Aslına bakarsan ilk başta tüm hediyeleri bir arada görebilmek gibi bir şans sunar diye öyle düşünmüştüm ama sonra bunun işi çok zorlaştıracağını ve iki kez kargo tutarı yaratacağını düşünerek vazgeçtim.
@msk ya da @menegin olsa olabilirdi ama benim anlaşmalı kargo gönderme imkânım olmadığı için hediyeler herkeste duracak, neyim kimde olduğu belli olduktan sonra herkes sahibine gönderecek. Hem böylece takas imkânları da olabilir gibi geldi…
Dikkat etmemiz gereken tek şey olacak, biri her hediyenin kimde olduğunu bir yere not edecek ve böylece trafiği takip edebileceğiz.
Sataşma var gibi 

(20)
Edit1: evde çekirdek yokmuş, yapmayın bunu.
Adamın gönderdiği biralara el koyup sahiplerine vermeden tüketmişliğim, Özlem’in tadıma gönderdiği biraları içmişliğim, Onur’un tadıma gönderdiği biralardan birini kırmışlığım, tadımdan sonra şişelerini çalmaya çalışmışlığım var… Engin’e göndediği mantarlama aleti ve boş şişeler de hâlâ bende üstelik. Ne dese hakkı.
Kulaga cok eglenceli geliyor ama iki seyden cekiniyorum. Birincisi 31 aralik ertesi kendimi nerede bulacagim, ikincisi 100 liraya (6.5 dolar, kim bilir o zamana kac dolar olur) hediye olarak ne alinabilir 
Bu arada onceki forumda ufak tefek katkim vardi ama yeni forumda bu ilk gonderim. Yazmayi hic sevmem ama iflah olmaz bir okuyucuyum. Tum gonderileri zevkle okuyorum.
Hocam 31 Aralık’ta ne olursunuz onu bilmem ama sakin geçen, kararında yılbaşılar daha keyifli. Takvimde bir gün sonuç olarak. 
Hediye meselesi de çok önemli değil aslında. Çam sakızı çoban armağanı dediğimiz türden. Herkesin isteyebileceği, eğlenceli bir şeyler bulmaya çalışmak ve diğer pek çok şeyde olduğu gibi nasıl daha güzel ve ilginci olabilir diye çaba göstermiş olmak işin anahtarı.
Sakayla karisik yazmistim aslinda, zaten bu aralar deneysel olarak gluten diyeti yapiyorum icebildigim seyler sinirli 
Yine de son dakika organizasyonlar olabiliyor o yuzden insan kesin konusmaktan kaciniyor. O zamana kadar guzel ve ilginc bir hediye bulmaya calisacagim, umarim zoom etkinligine katilma firsati bulurum.
Yaşayıp göreceğiz bakalım, ayık kafayla katılmak lazım yoksa herşey birbirine girecek sanki…
Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır demeden edemedim.