Bir Brewstival daha bitti. Öncelikle emeği geçen herkesi kutlamak gerekir, gerçekten her şey çok güzeldi.
Yarışmadan ve derecelerden başlayayım.
Best Of Show için mini BOS’a 6 bira girmişti.
Kazananları sırasıyla @Mephior @Temmuz @augurs ve bu seneye özel mansiyon alan @Durul’u tebrik ederim.
Bütün bu biraları içtim ve hepsi bu dereceleri fazlasıyla hak ediyor.
Diğer kategori sonuçları;
Uğur’un İmperial Stout’u başka stout olmadığı için bu kategoriye eklendi ve bu kategoride aldığı puanla 2.lik ödülü aldı. Jüri kavga halindeydi, zorla ayırdık(!)
Aslında bu kategoride derece beklediğim Durul’un Amerikan Strong Ale’i vardı ama maalesef ve muhtemelen şişe kaynaklı tadında bozukluk vardı. Neden şişe kaynaklı diyorum, çünkü o birayı ben daha önce de içmiştim, yarışma sırasında jüriden arta kalanlardan da içtim. İkisi alakasızdı. Ayrıca tamamen haklılar çünkü bu kategoride içtiğim biralar maalesef çok kusurluydu. Hatta “hastane tadı ve kokusu” dendiğinde oturum sonunda yanlarına gidip “tadına ve kokusuna bakabilir miyim?” dedim ve baktığımda çok net ecza dolabı kokuyordu.
Kategori ikincisi dostumu kutlarım.
İlk birayı yarışma sırasında içemedim ama Brewstivel’de içtim. Çok güzel ve çok dengeliydi. Bana göre tek eksiği kişniş çok az hissediliyordu ve Temmuz ile konuştuğumuzda kişnişin istediği gibi çıkmadığını söyledi. Bu maalesef sık karşılalşılan problem.
İkinci olan Behçet’in saisonu da Durul’un tripeli de çok güzellerdi. Üçünün de eline sağlık.
Bu biraları da yarısma sırasında tattığımda oldukça beğendim. Yine her üç arkadaşın da ellerine sağlık. Tek üzüntüm Festivalde içemedim.
Ve ağırlıkla BOS’u etkileyen kategori. Bu kategorinin 3 birası da mini BOS’a gönderildi. Puanlarını bilmiyorum ama bence çok da yüksek puanlar almış olmalılar çünkü üçü de çok iyiydi. Ellerinize sağlık.
Yarışmayı yerinde izlemek çok keyifliydi ve benim için çok iyi bir deneyim oldu.
Bir foto çekmem üzücü ama onu da paylaşayım.
Sonuç olarak çok içiyorlar(!)
Öncelikle @BiraMann in çok emekleri var, işin başından sonuna kadar her ayrıntıyla ilgileniyor. Bu kadar işle uğraşmak gerçekten zor. Daha önce darladıysam kusura bakmasın. Uğur’a stant da destek vermek istediğim günün ertesi günü ayaklarım davul gibi olmuştu. Bu adam gelen biralarla ilgileniyor, yarışma da jüri kadar her biranın sonuçlarıyla ilgileniyor ve festivalde standa bakıyor ve ertesi gün sonuçları yetiştiriyor. Ne desem eksik kalır, çünkü yazmadığım çok şey var, helal olsun.
Ayrıca Yarışma Jürileri, Emin Cem Sürer, Murat Koska, Alican Aksoy ve Levent Çevik’e de teşekkürler, saatlerce hem tadıp, hem yorumları yazmak gerçekten zor iş. Benim tadım sınavı düşüncelerimi gözden geçirmeme neden oldular.
Sanırım bira gönderenler detaylı yorumları almışlardır, çünkü her oturum epeyce uzun sürdü. @shqiptarkoska Jürilik yetmezmiş gibi ertesi gün yine standında deliler gibi bira dağıtıyordu.
Yarışma ile ilgili izlenimlerim oldukça olumlu. Herkes gayretli ve istekli. Sadece Başkan ve jüriler değil, orada steward görevindeki arkadaşlar, herkes kusursuz çalışıyor.
İzevbir gayet iyi çalışıyor, mesela bardaklar kokmasın diye yıkadıktan sonra kapağı otomatik açılan bulaşık makinesi bile alınmış. Her şey ince ince düşünülüyor, emeklerine sağlık… 
İnsan niye üye değil diye üzülüyor (Aslında kıskançlık daha dorukta).
Yalnız unutmadan yazayım, bulaşık makinesi düşüncesi çok iyi ama ben bir kaç bardakta koku aldım, yarışma sırasında gerekirse bu bardaklar tek başına deterjansız yıkanmalı ya da başka çözüm bulunmalı. Çünkü yanlışlıkla o bardağa doldurulan biraya o koku doğrudan sinebilir ve sonucu değiştirebilir. Benim gördüğüm tek eksik buydu açıkçası, eksik de demeyeyim, gözlemim bu. Hatta bunu anlayınca iki tane birayı farklı bardağa döküp biradaki olumsuz tadın yok olduğunu jüri de fark etti. Çok uzattım ama aslında az bile yazdım tekrar tebrikler ve beni de kabul ettikleri için ayrıca teşekkürler…
Gelelim Festivale;
Bundan önce katıldığım Festivali de çok beğenmiştim ama bu çok daha farklıydı. Emeği geçen herkesi tebrik etmek lazım, her şey hem çok iyi planlanmıştı hem de çok emek harcanmıştı. İzevbir’deki arkadaşlar o kadar emek verip fıçıları ve şişeleri doldurmuşlardı. Festivalin sponsorunun ismini veremeyeceğim ama nasılsa araştıranlar bilecektir, fıçıyla bira getireceklere regülatör, musluk ve chiller sistemini getirip stantlara yerleştirmişler, isimlikleri hazırlamışlardı ve kapı açılmadan 1 saat önce CO2 tüplerini de getirip montajda da yardımcı oldular. Şişeyle katılanların da buzdolapları, statntları ve isimlikleri de yine hazırdı. Sonrasında güneşten ve olabilecek yağıştan etkilenmemek için epeyce şemsiye de ev biracılarının olduğu bölümde yer aldı.
Geçen festivalde tüpler geç geldiği için güne @Jimyzet in 8-9 alkollü ciderları ile başlamak zorunda kaldığımı düşününce bu sefer her şey kusursuz geldi.
Kraft bira üreticileri ve brewmasterları ile tanışma, biralarını tatma, sohbet etme ve uzun zamandır göremediğimiz dostlarla buluşma ve sadece ismen bildiklerimizle tanışma harikaydı. Bir sonrakini iple çektiğim bir festival oldu açıkçası.
Festival den bir iki foto da paylaşayım diyeceğim ama hiç çekmemişim ki 
Elde olanları yine de paylaşayım;
Bir de oradaki ev biracısı bir arkadaşımıza çektirdiğimiz fotoğrafı paylaşmasam olmaz;
Neler yaşandığını artık siz anlayın
Emeği geçen, festivale katılan, yarışmaya katılım sağlayan, stantlarda yüzlerce litre bira üretip bize tattıran biraseverlere sonsuz teşekkürler…