En son ne aldık başlığının öncülü olabilecek şöyle başka bir genel başlığın eksikiliğini hep hissettim. Bunu da benzer soruları sorabileceğimiz genel bir başlık olarak kullanabileceğimizi düşünüyorum, ve ilk sorumu maya çoğaltanlara ve/veya laboratuar tecrübesi olanlara soruyorum:
böylesi arasındaki performans farkını tecrübe eden oldu mu? İstavroz şekillisi 1 litrelik erlenmeyerin boğazından ya geçecek, ya geçmeyecek. Sadece 2 litrelikte kullanabileceksem bari aldığıma değmiş olsunun derdindeyim.
Hmm. Karıştırıcı tabii ki ev yapımı. Elimdeki 8x30’ları güzel çeviriyor ama performansını profesyonel cihazlar ile karşılaştırma imkanım yok. O zaman 9x60 silindirikler ile ilerlemek daha garantili olacak.
Bendeki 8x30’luklar 2 litrelik erlenmeyerde hem yeteri kadar girdap oluşturmuyor, hem de tabanda kenarları yeteri kadar hareketlendirmiyor. Nereden mi biliyorum, perkarbonat+metasilikat karışımını eritmek istediğimde tanecikler taban kenarlarında zar zor hareket ediyor.
Tabi genelde motoru tam devire çıkaramıyorum, balık fırlayıp kaçabiliyor. Bu da herhalde çeviricinin mıknatıs geometrisinin pek optimum olmamasından kaynaklanıyor.
Bendekiler de halkalıydı, tıkırtı çok rahatsız edici geldiği için bir tanesinin halkasını bıçakla kazıdım. Hem gürültü yok oldu, hem de fırlayıp kaçmadan daha yüksek devirlerde çevirebilmeye başladım.
Benim de aklım onda ama şimdi ev yapımı döndericide ya iş görür, ya görmez ihtimalinden ötürü silindirik 9x60’ları almaya karar verdim.