Armut Şarabı Yapımı

Sana kesin lazımdı. Özellikle şarapta büyük kolaylık.

1 Beğeni

13 gün sonunda bugün süzme işlemini yaptım. OG 0,996 çıktı.
Fermantasyon boyunca bazen günde bir, bazen iki günde bir karıştırdım.
Tüm süreç boyunca 15 derece civarlarında fermente oldu.
2 kere elime eldiven geçirip armut parçalarını yoğurdum.
Kullandığım armutların pek kaliteli olmamasından ötürü bazılarının hala sert kaldığını gördüm. Bunu kesinlikle bol sulu ve tatlı yaz armutlarıyla yapmak lazımmış.
İlk 5 ltyi direkt pet şişeye alıp tekrar çökelme için 15c soğuğa aldım.
Kalan posaları sıkıp 2 litre daha sıvı çıkardım. Muhtemelen bunun yarısı tortu olarak çöp olacak. Onlar dolapta 5cde.
İlk çökelme sonrasında 1 hafta daha 15c civarında tutup oda sıcaklığına alacağım.
Fermantasyon bittiği için pms eklemesi yaptım.

Şu anki tada gelirsek; alkol tadı baskın, hafifi bir armut kokusu var. Dry tabir edebileceğimiz bir kıvamda. Karanfil tamamen uçmuş. Renk büyük oranda başta eklediğim poşet çaydan geliyor (onu parçaları yoğururken patlattım yanlışlıkla :smile:) 1010larda fln bırakıp biraz tatlı kalmasını istiyordum ama yakalayamadım. Eğer dinlendiği aylar boyunca tadı oturup birşeye benzemezse tüketmenin farklı yollarını aramam gerekecek :confused:

1 Beğeni

Bunu biraz açabilir misin?

Onu düzelteyim aslında. Olaya senin şarap yapımı yazınla başladığım için %2lik solüsyon ekipman temizliği için, %10luk solüsyon aktarımlarda ekleme için diye kodlanmış kafamda :slight_smile:

20 ltye 1 gr pms hesabı üzerinden 0,25 gr direkt olarak ekledim içine.

1 Beğeni

%10’luk bir solüsyon yapıp eklenecek hacmin yarısı kadar ml ekleme hesabı bana en kolay geleni.
Aynı şey ama ben öyle daha kolay hesaplıyorum.
Umarım güzel olur.

1 Beğeni