Sana kesin lazımdı. Özellikle şarapta büyük kolaylık.
13 gün sonunda bugün süzme işlemini yaptım. OG 0,996 çıktı.
Fermantasyon boyunca bazen günde bir, bazen iki günde bir karıştırdım.
Tüm süreç boyunca 15 derece civarlarında fermente oldu.
2 kere elime eldiven geçirip armut parçalarını yoğurdum.
Kullandığım armutların pek kaliteli olmamasından ötürü bazılarının hala sert kaldığını gördüm. Bunu kesinlikle bol sulu ve tatlı yaz armutlarıyla yapmak lazımmış.
İlk 5 ltyi direkt pet şişeye alıp tekrar çökelme için 15c soğuğa aldım.
Kalan posaları sıkıp 2 litre daha sıvı çıkardım. Muhtemelen bunun yarısı tortu olarak çöp olacak. Onlar dolapta 5cde.
İlk çökelme sonrasında 1 hafta daha 15c civarında tutup oda sıcaklığına alacağım.
Fermantasyon bittiği için pms eklemesi yaptım.
Şu anki tada gelirsek; alkol tadı baskın, hafifi bir armut kokusu var. Dry tabir edebileceğimiz bir kıvamda. Karanfil tamamen uçmuş. Renk büyük oranda başta eklediğim poşet çaydan geliyor (onu parçaları yoğururken patlattım yanlışlıkla ) 1010larda fln bırakıp biraz tatlı kalmasını istiyordum ama yakalayamadım. Eğer dinlendiği aylar boyunca tadı oturup birşeye benzemezse tüketmenin farklı yollarını aramam gerekecek
Bunu biraz açabilir misin?
Onu düzelteyim aslında. Olaya senin şarap yapımı yazınla başladığım için %2lik solüsyon ekipman temizliği için, %10luk solüsyon aktarımlarda ekleme için diye kodlanmış kafamda
20 ltye 1 gr pms hesabı üzerinden 0,25 gr direkt olarak ekledim içine.
%10’luk bir solüsyon yapıp eklenecek hacmin yarısı kadar ml ekleme hesabı bana en kolay geleni.
Aynı şey ama ben öyle daha kolay hesaplıyorum.
Umarım güzel olur.