Basınç Altında Fermzilla ile İlk Lager Denemesi

Yani ben 20 derecede yaptım, ester ve füzel tatlar yoktu, Sadece crisp ve cold lager proflinde eksikler hissediliyordu. 20 derecede basınçsız US-05 ten bir tık daha temiz oldu hatta. Aynı profilde reçeteleri zamanında us 05 ile çok yaptım, onlardan daha net ve lagerimsi keslinlikte. Ama günün sonunda yinede orijinal lager maya 10 derece istiyor, Eğer beklentiniz o yönde ise.

Bence buzdolabı şart + şart, ben yakında alacağım, bir daha lager mayayi 20 derecede basınçla fermante edermiyim? evet kesinlikte ederim. Ancak zaman sorunum olduğunda ve çok hızlı üretim yapmak istediğimde bunu yaparım çünkü cidden hızlı bitiyor süreç, Şöyle düşünün, US-05 ile 10 günde basınçsız 20 derecede fermante edeceğiniz biraya 5 günde 20 derece basınç uygulayarak ulaşıyorsunuz. Ve en az %20-25 daha az esterli temiz oluyor.

Ayrıca lager maya kegde beklettikçe güzelleşiyor, benim gözlemim 4. haftadan itibaren tat profilinde bir rounding başlıyor (Biranın köşeleri törpüleniyor diyeyim) ve daha dengeli ve alışıldık bir profil oluyor.

1 Beğeni

Benim senaryom da . 1pk mayayı 24 saat kadar stirplate ile çevirdim. Basınco 0 psi ile başlatarak 5-10-15 psi 'da beklettim. Sadece bir gün dengeleyemediğimden 20psi’ları gördü. Belki basıncı arttırma konusunda biraz yavaş davranmış olabilirim. Yada mayayı iyi çoğaltmadım. Çözemedim yani. :person_gesturing_no:
Şu aralar kaynatma yapamıyorum o yüzden bir kit ile Lallemand lager kurup deneyeceğim yarın. Maya 36 saattir stirplatte , 48 saati bekliyorum. Sonuçları paylaşırım.

1 Beğeni

Fg kaçtı hatırlıyor musun?

1008’lere kadar düşmüştü yanılmıyorsam.
Bugün kit birası ile , yeni denemeye başlıyorum beraber süreci ilerletiriz.