50 gram koymuşum 24 litreye
32 gr şunu vermişti.
O zaman litreye 1,5 gramda anlaşalım
Ilk American Pale denemesi
Sierra Nevada Pale Ale Clone Us 05 ile ama
Belki White labs 001 ile yine denerim Sierra Nevada Pale Ale’ i. Ama ölüp bittim mi hayır. Şişesini de denemiş ve sevmemiştim. Brewersfriend en çok indirilen reçetelerinden biri diye indirdim. Ha muhtemelen kaynatırken yapılacak her hatayı yapmışımdır. Daha makina ile 3. randevumuz.
American Pale ale de Lallemand Verdant kullandım. Ve ilginç bir şekilde muz aroması alıyorum. yani sanki 3068 ile yapılmış *Hefeweizen Kristal * içiyorum. Az maya kullanmis olabilirim diye dusundum. Ancak bir onceki kivadan yikan girdi yine fermentere
Tabi Fotograf konusunda daha alınacak yolu görüyorum ve saygıyla susuyorum
Fg kaçtı, mayayı anlamak için?
1012 de aldim birayi fermenterden
Bunda mayada sıkıntı yok diyebiliriz
Pale ale, vienna, pilsner, fba ve melanoidin maltları, bilecik gold şot, us05, yüksek sıcaklıkta fermentasyon sonuç tuhaf bir bira oldu
Rengi hoş duruyor
Fermantasyon sıcaklığı neydi?
Sabit bir sıcaklık yoktu. Min 21, max 26 derece. Ancak şişeleme sonrası 30-32 derece gibi kaldı. Asıl bozan bu oldu sanırım.
Bir de merak ettiğim. Yüksek sıcaklıkta fermente olan biradan yikadigimiz mayayı kullansak ideal sıcaklıkta bile kötü tat alma ihtimalimiz olabilir mi?
Bunun çok etkisi olacağını düşünmüyorum, şişeleme sonrası sıcaklığın tat profiline çok etkisi olmamıştır. Fermantasyon sıcaklığındaki dengesizlik, mayanın çalışma aralığında olsada olumsuz etkileri olabilir. Tatdaki olumsuzluk için belki diğer faktörler düşünülmeli.
Bu durum mayayı strese sokar ve yorar. İstenilmeyen bir durum. Kesinlikle kötü etkiler denilebilir mi bilemem ama ben kullanmayı tercih etmem
Çok hoş durdu. Can çektirdi