Smoked Beer
Çok güzel, ayrıca bardak şahane ![]()
Ben de senin bardak için aynı şeyi düşünmüştüm. ![]()
Cana yakın bir bardak ![]()
Antepe gelirken mi getirmistim? hic hatirlamiyorum ![]()
Evet, st. bernardus ile birlikte ![]()
Uzakdoğu da sanırım yapıyorlar maş fasulyeli bira. Neye benziyor, tarif edebilir misin? Ne formda ve nasıl kullandın? Ayrıca reçetesi var mı? Gibi sorular var aklımda ![]()
| Kullanılan Malzemeler | Miktar | Kullanım Alanı | Açıklama |
|---|---|---|---|
| Su (Çeşme) | 23 L | Tencere | 52 C |
| Su (Çeşme) | 15 L | Tencere | 77 C |
| Su (Assu) | 5 L | Cam Damacana | Oda sıcaklığında |
| Thracian Buğday Maltı | 5000 g | Tencere | |
| Rençber Maş Fasulye | 1500 g | Tencere | Düdüklüde 30 dakika haşlandı. |
| Eti Lifalif Yulaf Ezmesi | 250 g | Tencere | |
| Weyermann Acidulated Arpa Maltı | 250 g | Tencere | |
| Saman | 500 g | Tencere | |
| Potasyum Metabisülfit | 1 g | Tencere | |
| Askorbik Asit | 1 g | Tencere | |
| Alfasol Toz Proteaz Enzimi | 58.7 g | ||
| Alfasol Fungal Alfa Amilaz Enzimi | 150 g | Tencere | |
| Maya Besini | 10 g | Tencere | 20 dakika kaynatma |
| Fuggle Şerbetçi Otu [4.6 AA] | 50.5 g | Tencere | 20 dakika kaynatma |
| Fuggle Şerbetçi Otu [4.6 AA] | 50.5 g | Tencere | 7 dakika kaynatma |
| M36 Liberty Bell Ale [oM9f] | 10 g | Cam Damacana | 114.1 |
| Munich Classic Buğday [pDt7] | 10 g | Cam Damacana | 114.2 |
| Toplam Tahıl | 7000 g | ||
| pH | |||
| Not: | 30 dakika 52 C proteaz dinlendirmesi, 120 dakika 65 C beta-alfa amilaz dinlendirmesi, 15 dakika 78 C mashout şeklinde yapıldı.Kaynatma bittikten sonra serpantinle soğutuldu. Şıra mayalanmadan önce spatula ile matkap kullanarak havalandırıldı. Başlangıç sıcaklığı C. L olarak kuruldu. |
Toplam tahılın %21 oranında kullanmış oldum maş fasulyeyi. Protein dinlendirmesini tüm tahıllarla birlikte yaptığım için içimi kolay bir bira çıktı ortaya. Köpük dayanımı biraz düşük kaldı. Maya karakteri daha ön plandaydı bana göre biranın.
Süzme sırasında biraz sorun yaşadım. Daha uygun bir miktarda tahıl reçetesi ve malt sepeti ile ve daha çok süzmeye yardımcı malzemeye ihtiyaç var. (Ben saman kullandım)
Bence arpa maltına ihtiyacınız var. Toplam tahılın neredeyse %80’i Buğday ve yulaftan oluşuyor. Bununla duvar harcı bile yapabilirsiniz ![]()
Alman buğday biralarında bile %60 civarında buğday kullanıyorlar. Siz neden bu kadar fazla tercih ettiniz?
Açıkçası elde buğday maltı vardı ve bu sadece bir denemeydi, o yüzden bu oranda kullandım.
İlk biram , ilk Gv teyi aldıktan sonra , Hava kabarcigi çıkmadı , sıcaklık yüksekti , bozuldu çöp oldu derken sayın @Durul ve @menegin in cevabından sonra ve 8-10 siseyi içerek denemek sureti ile tecrübe edindiğim size göre sıradan basit ama benim için özel ve içtiğim ticari biralardan daha güzel olan tat.
Şerefinize Dostlar…
El emeği her zaman güzeldir. ![]()
Antep fıstıklıdır sanırım ![]()