Biraya Dair Okunası Kitaplar

Aslında forumda birçok soru üzerinden çok güzel anlatımlar olsa da, biraya dair başvurduğunuz kaynaklar mutlaka vardır. Bu kapsamda Türkçe çok kapsamlı yayınlar bulunmasa da yabancı yayınlardan özellikle önerebileceklerinizi buradan paylaşırsanız, benim gibi işin başındakilere de güzel yayınları tanıtabilirsiniz diye bu başlığı açtım. Paylaşımla ilgili sadece kitap vb. yayının adı ve yazarı yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
Not: Forumda arattım ama başlığı bulamadım, eğer herhangi bir konumda bulunuyorsa uyarınız.

11 Beğeni

Hemen iki başucu kitabımı paylaşayım…

Brew like a monk ve Brewing with wheat

İkisinin de yazarı Stan Hieronymus

10 Beğeni

İlk kaynak olarak John palmer how to brew elbette.

10 Beğeni

“Brewing Elements” adlı dört kitaplık seri, tam bir külliyat.

İsmi üzerinde her kitap bir element üzerine, kitapların isimleri ve yazarları şöyle aşağıdaki gibi, tam bir yıldızlar geçidi. :ok_hand:

Brewing Elements Water , John Palmer ve Colin Kaminski
Brewing Elements Malt , John Mallett
Brewing Elements Hops, Stan Hieronymus
Brewing Elements Yeast , Chris White ve Jamil Zainasheff

11 Beğeni

Arkadaşlar sizden ricam kitap ismi paylaşalım ama link vs vermeyelim. Telif haklarını önemsiyoruz ve bu kitapların internette bulacağımız kopyaları yasadışı olarak çoğaltılmış.

@furkvnozdemir gönderini bu durumu dikkate alarak kaldırıyorum.

6 Beğeni

Türkiyede bulunmadığını düşünerek sorun olmaz diye düşünmüştüm, o yüzden paylaştım abi, kusura bakmayın :pray:

4 Beğeni

Kısıtlı Türkçe kaynaklardan iki örnek aşağıda. Sadece bira özelinde olmasada yararlanılabilecek konular mevcut.

• Ankara Üniversitesi. Ziraat Fakültesi yayınları no:936 - Fermantasyon Mikrobiyolojisi - Prof. Dr. M. Hilmi Pamir
  • Fermentasyon Teknolojisi - Bitkisel Fermentayonyonlar - Prof. Dr. Muhammet Arıcı
12 Beğeni

Konu hakkında Türkçe kaynak pek yok sanırım. Türkçe kaynak biliyorsanız paylaşırsanız sevinirim.

1 Beğeni

İçeriğini bilmesem de şöyle bir kitap var:

1 Beğeni

Bira Analiz Metodları. Ömer İnce, İstanbul: TEKEL Genel Müdürlüğü Yayınları, 1947.
PDF olarak mevcut. İsteyen olursa ulaştırabilirim.

8 Beğeni

Fermantasyon Mikrobiyolojisi Uygulama Kılavuzu. M. Hilmi Pamir, Ankara: Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, 1984.
PDF olarak Ankara Üniversitesi Akademik arşiv Sistemi’nden ulaşılabilir.
https://dspace.ankara.edu.tr/xmlui/handle/20.500.12575/12731

5 Beğeni

Yukarıdaki kaynağı tamamlamak adına şunu da eklemek doğru olacak sanırım:
Fermantasyon Mikrobiyolojisi. M. Hilmi Pamir, Ankara: Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, 1985
https://dspace.ankara.edu.tr/xmlui/handle/20.500.12575/12714

3 Beğeni