Biraz Da Ruhumuza | Günün Şarkısı

Ölümsüzlük dedikleri -Neil abi açısından- bu olsa gerek…

3 Beğeni

Nedendir bilmiyorum ama son birkaç gündür davulculara taktım ben.

Yani herhangi bir enstrümanı çalmak bir yandan kolay ama bir yandan da çok zor tabii ki ama davul ayrı bir koordinasyon gerektiriyor . Birkaç kez denedim, hatta lisedeyken okul bandosunda vurmalı sazlarda iştigal etmiştim ama beni aşan bir şeydi ellerimi ve ayaklarımı ayrı ayrı idare edebilmek.

Benzer bir durum tüm taşıtlar arasında idare etmesi en zor olarak geçen helikopter için de geçerli mesela. Eller ve ayakların, hatta iki el ve ayakların farklı tellerden çalması.

Bildiğim bir grup değil bu Tool ama davulcusunun tarzı hoşuma gitti.

4 Beğeni

Tool metal tarafı daha ağır basan progressive bir grup. Saykodelik taraflara da hafif dokunur. Bence 10.000 days albümü ile külliyatına giriş yapsan yormaz seni.

https://youtu.be/N26N7lQHNW8

5 Beğeni

Davul deyince Bonzo’yu da unutmayalım…

https://youtu.be/IOb8otk7Y0U

4 Beğeni

Biraz dinledim zaten. Beğeneyazdım. :slight_smile:

O hiç aklımdan çıkmıyor ki zaten :slight_smile:

2 Beğeni
4 Beğeni

Benim bir arkadaşımın dandik bir müzik grubu vardı. Bir gün bir barda çalacaklarken davulcuları hastalandı bunların. Vurmalı çalgılarla basit de olsa deneyimi olan biri olarak yedek davulcu olmayı teklif etmiştim ama bu teklif kabul görünce cesaret edememiştim.

Emeklilik için bağlama almıştım kendime ama acaba davula mı geçsem yahu… :slight_smile:

3 Beğeni

Şunun tatlılığına bakar mısınız?

5 Beğeni

Internette gördüğüm her şeyin gerçek olmadığının çok farkındayım ve gördüğüm ya da izlediğim şeylere bu gözle bakmaya çalışırım hep. Ve fakat lakin, teknolojinin böyle şeylerin olmasını mümkün kıldığı ve biraz nufüs planlaması ve mantıklı bir tüketim düzeniyle bu dünyanın kaynaklarının hepimize gani gani yetebileceği bir dünya üzerinde açlığın, savaşların, cehaletin olması da ne hazin bir durum…

Neyse, tadımızı kaçırmadan izleyip tüketelim, çok düşünmeden.

4 Beğeni

Bence en doğru seçim. Elektrik istemez, su istemez, yer kaplamaz. Hele ki emeklilikte mobil yaşam planlanıyorsa biçilmiş kaftan :slight_smile:

2 Beğeni

abi dijital davul setlerinden al bence. ufak ufak takılırsın. hem bu saatten sonra konu komşuyla papaz da olmazsın, takarsın kulaklığı dımtıs dımtıs mis :slight_smile:

2 Beğeni
2 Beğeni
5 Beğeni
6 Beğeni

Boynun devrilsin kız!

3 Beğeni
6 Beğeni

Akılda kalanlara gelsin…

4 Beğeni
6 Beğeni

Super paylaşımlar, bende dinlemeye sıkılmadığım arkadaştan bir şey ekleyeyim.
Bu arada müzik ziyafeti isterseniz eski bir film ama mutlaka Once (2007) bir seyredin derim veya albümü dinleyin.

5 Beğeni