Karantinadan önce, yeni şovumuz "This Is Not A Drill"in açılışı olarak "Comfortably Numb"ın yeni bir versiyonunun demosu üzerinde çalışıyordum. Onu La minör’den bir adım aşağı indirerek daha karanlık hale getirdim ve yeni kız kardeşlerimizden Shanay Johnson’ın yürek burkan güzel bir vokal solosunun olduğu outro dışında solosuz düzenledi.
Roger Waters
Kulaklar soluyu aramıyor değil
Böyle ağzımda kekremsi bi tat bıraktı.
Duke Ellington ve Irving Mills’in de dediği gibi…
It don’t mean a thing, if it ain’t got that swing…
Daha önce hikayesini bilmeden dinlediğim ama öğrenince yeniden keşfettiğim, her seferinde tüylerimi ürperten Mercy Street…
Özellikle bu konser yorumunu çok seviyorum, o hissiyat çok yoğun geçiyor.
Aşağıda hikayeyi paylaşıyorum, ben çevirmeye üşendim ama google translate diye bişey varmış galiba, biz küçükken yoktu bunlar
- This is based on the book of poems of the same name by Anne Sexton. An American mental patient, she wrote as a form of therapy. Gabriel was impressed that she wrote entirely for herself rather than an audience.
Sexton made five suicide attempts, the fifth being successful: She died of carbon monoxide poisoning in 1974.
- The title came from Anne Sexton’s 1969 play Mercy Street. She was also working on a poem similarly titled “45 Mercy Street” at the time of her death.
Gabriel could relate to Sexton as a deep thinker with a troubling depression who searches for meaning through her art. He used the image of darkness on Mercy Street to signal her depression.
- The end of this song was very intense when Gabriel performed it during live shows, where he used a high-pitched wail to simulate Sexton’s death.
Ahahahha ben de aynı şeyi düşündüm ama güzel şarkı birşey diyemedim
İki büklüm halde sergilenen bu şahane vokal performansını alkışlıyorum.
Merakktan acep şarkının arkasındaki hikaye ne diye ben de biraz okuduktan ve şarkıyı bir daha öğrendiklerim ile dinledikten sonra etkilenmemek mümkün değil
https://www.kitappenceresi.com/arastirma/7/intiharn-4-hali-bolum-3-anne-sexton/
Hepsine laf ediyor olacağım, peşinen özür dilerim de, Nejat abimin canlı performansı hiç çekilmez…
Anne Sexton’dan sonra @BoBo nun ayarları bozuldu, o eski minnoş tonton şahsiyet gitti, Erdener abi gibi biri geldi…
Olsun, kendisini her türlü severiz
Bilmukabele canım benim…
İnsan hayatını prensipler doğrultusunda sürdürünce bunların yaşanması doğal oluyor.