Camembert Yapımı

Herhangi bir rokfor veya blue cheese’in üzerinden alacağın biraz mavi küfü sütte çoğaltıp kullanabilirsin.

Zamanında denemiştim küf çoğalıyor ama peyniri uygun koşullarda olgunlaştıramadım.

Bu arada parmesanı yapmak bu tarz küflü peynirlerden daha kolay. Sadece bir sene sabretmen lazım olgunlaşması için…

1 Beğeni

Bir şey demeyeyim diyorum ama o da olmuyor…

2 Beğeni

Dur bakalım zaman neyi gösterecek. Sabahtan beri stilton üzerinde araştırma yapıyorum :slight_smile: aslında tam mevsimi bu peynirin, havalar hazır serin gidiyor

4 Beğeni

Bence gorgonzola ile birlikte en güzel küflü stilton. Ama nedense onlara bile sert geliyor gibi bir izlenim alıyorum. Katışıksız stilton ancak şarküterilerde bulunuyor orada. Süpermarketler ise akla gelebilecek her türlü meyve ile karıştırılmış halleriyle dolu. İnanılmaz birşey.
Ama stilton, okuduklarıma göre süt kalitesine en hassas mavi peynir. Herifler iklim uygunluğundan yararlanıp yılın büyük bölümü çayıra yayıyor hayvanları ve yemyeşil otla besleniyorlar. Süt kaliteleri mükemmel.

3 Beğeni

Mehmet Sami bırak bunları, yap şöyle güzel bir ezine, o olmadı mihaliç peyniri :sweat_smile:

Not: peynirde muhafazakarım, bu ikisi yoksa peynir de yemem

4 Beğeni

İki peyniri de çok severim ama maalesef ev koşullarında nasıl yapılacağı ile ilgili düzgün bir kaynak yok.

3 Beğeni

Sana bir peynir dolabı lazım :slight_smile:

1 Beğeni

Ezineyi bilmiyorum ama mihaliç dünyanın en kolay peyniri olabilir, biz köyde yaptığımıza göre sen bu aşmışlıkla çok rahat yaparsın

1 Beğeni

Kültürlerde yazan “10 Units x 1 Piece” ne anlama geliyor peki?

1 Beğeni

Nerde yazıyor göremedim?
1 paket mezofilik kültür 5 gram geliyor ve doğrudan serpme olarak kullanılacaksa 250-300 litre için yeterli. Fakat çoğaltma yöntemi ile sonsuz kere kullanılabilir.
1 paket p. Candidum 1 gr geliyor ve 1 dosis yazmış fakat bu 1 dosis ne kadardır herhangi bir bilgi yok. Doğrudan serpme kullanılacaksa “1/8 tea spoon” kullanılıyor ecnebi ellerde.

3 Beğeni

Mesela şurda:

Valla bilemedim abi. 10 ayrı poşette geldiği kesin de 1 Poşet kaç litre süt için belli değil.

1 Beğeni

@BoBo

2 Beğeni

Çok teşekkürler, ben de bugün üreticiye sormayı düşünüyordum. :slight_smile:

1 Beğeni
  1. gün güncellemesi.
    Yüzeyde beyaz küf oluşmaya başlamış. Ayrıca peynir yumuşamış hafiften sert tereyağı/krema gibi olmaya başlamış. 3-4 gün içerisinde kağıt folyo kombinasyonuna sarmalayıp dolaba kaldırabilirim.

12 Beğeni

Peynirlerin küf oluşumu yeterli seviyeye geldi. Minik olanları bugün, büyük olanları da yarın dolaba kaldıracağım.

İç kısmının dokusu olmuş. Dışı da incecik kabuk şeklinde peynirin formunu korumasına yardımcı oluyor.

Önce yağlı kağıda sonra folyoya sardım

Test sürüşü

16 Beğeni

E olmuş bu. :slightly_smiling_face: Türün çok hastası olmasam da görüntü şahane.

1 Beğeni

Elinize sağlık güzel gözüküyor, sadece dikkatimi iç rengi çekti, çok fazla beyaz geldi gözüme…Bekledikçe mi sararma olacak acaba :thinking:

4 Beğeni

Evet şu anda kıvam olarak güzel görünse de tadın olgunlaşması için bekleyecek o esnada rengi de sararacaktır diye düşünüyorum.

3 Beğeni

@Msk nın mesofilik ve camembert kültürleriyle ben de camembert yaptım, herhalde 5-6 kez aramışımdır bazıları da görüntülü olmak üzere, sağolsun @Msk sayesinde az sonra salamura suyuna girecek benim camembertler de.
Ben 10 lt süt kullandım ve ayarlarıımı ona göre yaptım

Bu şekilde 5 kalıp çıktı, az sonra 5lt peynir altı suyuna 930 gr kaya tuzu ekleyerek yaptığım salamura suyuna girecekler 2.5 saatliğine

15 Beğeni