Bence gorgonzola ile birlikte en güzel küflü stilton. Ama nedense onlara bile sert geliyor gibi bir izlenim alıyorum. Katışıksız stilton ancak şarküterilerde bulunuyor orada. Süpermarketler ise akla gelebilecek her türlü meyve ile karıştırılmış halleriyle dolu. İnanılmaz birşey.
Ama stilton, okuduklarıma göre süt kalitesine en hassas mavi peynir. Herifler iklim uygunluğundan yararlanıp yılın büyük bölümü çayıra yayıyor hayvanları ve yemyeşil otla besleniyorlar. Süt kaliteleri mükemmel.
Nerde yazıyor göremedim?
1 paket mezofilik kültür 5 gram geliyor ve doğrudan serpme olarak kullanılacaksa 250-300 litre için yeterli. Fakat çoğaltma yöntemi ile sonsuz kere kullanılabilir.
1 paket p. Candidum 1 gr geliyor ve 1 dosis yazmış fakat bu 1 dosis ne kadardır herhangi bir bilgi yok. Doğrudan serpme kullanılacaksa “1/8 tea spoon” kullanılıyor ecnebi ellerde.
gün güncellemesi.
Yüzeyde beyaz küf oluşmaya başlamış. Ayrıca peynir yumuşamış hafiften sert tereyağı/krema gibi olmaya başlamış. 3-4 gün içerisinde kağıt folyo kombinasyonuna sarmalayıp dolaba kaldırabilirim.
@Msk nın mesofilik ve camembert kültürleriyle ben de camembert yaptım, herhalde 5-6 kez aramışımdır bazıları da görüntülü olmak üzere, sağolsun @Msk sayesinde az sonra salamura suyuna girecek benim camembertler de.
Ben 10 lt süt kullandım ve ayarlarıımı ona göre yaptım