Dark IPA Reçete Yardım

1 Beğeni

Hallertau blankyerine başka ot tavsiye ederim ibu yu da en azından 50 ye yükseltirsen stil içinde de kalmış olur, american veya yeni dünya şotlarından kullanabilirsin blanc yerine

2 Beğeni

İlk defa reçeteyi yapacağımdan dolayı otları ziyan etmekten korktum IBU çok acı olsun istemedim

Krush HBC 586|100gr
Mosaic USA|100gr
Yellow Sub|100gr
Hallertauer Blanc|100gr
Centennial|100g
Magnum|100gr|
Galaxy|100gr

1 Beğeni

Yellowsub kullandım ben daha önce çok baskın bir ot değildi bence. Ot değil zaten karışım. Pale ale falan gibi açık renkli bir birada aroma yada dryhop olarak kullan bence.

Birde bu reçeteyi nerede kaynayacaksın? Makine mi kazan mı?

1 Beğeni

Ulaşmam lazım sana oxebar için

Oxebarlar satıldı. Daha önce alışveriş yaptığımız bir arkadaş sabah whatsapptan yazdı. Anlaştık.

1 Beğeni

Hayırlı olsun…20krlt

1 Beğeni

Maya olarak neyi tavsiye edersin. Elimden Biraburada İngiliz NEIPA sı bar

Yellow subla krushı bilmiyorum, centeniel, galaxy ve mosaic gayet uygun, ibuyu da har halukarda 50 ye minimum ayarla mutlaka

1 Beğeni

Ben kendilerine sormuştum kendi neipa biraları için ne kullandıklarını maya olarak ingiliz neipa demişlerdi.

1 Beğeni

İnceledim biraz yellow sub Almanmış dolayısıyla uymaz ama krush da gayet uygun ipa stillerine

1 Beğeni

Fermantasyon ilk 3 gün ciddi hızlı ilerledi brewfatherda tahmin edilen FG=1015 gösteriyordu. Fermi 1 gün daha uzattım şuan 1021 son üç günlük dry hoplayıp fıçılayımı düşünceleriniz nedir. Kovada 8. Gün biraburada ingiliz neipa maya

Fermentasyon bittikten sonra dryhop yapmamız lazım.

1 Beğeni

Üstad sence bir gün daha bekleyeyim mi yoksa dry hop sence

üstad kısmını dikkate almayarak

:wink: