Sadece maddiyat veya zaman ile ilgili değil bence. Ülke insanları olarak bir mutsuzluk ve keyif almama durumu gelişti son yıllarda. Bunun da bir etkisi vardır diye düşünüyorum.
Forum olarak buluşma ve etkinlikleri artırarak veya rutin hale getirip forum dışına duyurarak ilgiyi bir nebze de olsa artırabilir miyiz acaba ![]()
Amsterdam ve Stuttgart buluşmalarına katılmadınız. ![]()
Bence harika olur diyorum
Zoomları arttırabiliriz, buluşmalara ara verdik bunlara da başlamak lazım
Benim de gözüm ne zamandır kegeratörlerde ama inmek bir yana artıyor doğal olarak ![]()
Haberimiz olmadı ![]()
Şaka bir yana vize sıkıntısı olmasa koşarak
:arrow_right:gelirdim vallahi.
Haber vermişler gibi yazmış birde ![]()
Çok rica ederim…
Neredeyse bir seneye sarkacak bir taşınma durumum var. Ha bugün bitecek tadilat ha yarın derken bi kamyon altyapı sorunu, maddi imkansızlık, borç/harç derken bira da kurmadım yeni evimde yaparım diye. İnsan tembelliğe erken alışıyor ama hobi bu adı üstünde, tutku varsa uğraşıyor insan. Bir an önce düzenimi kurup kazan başına geçeyim istiyorum. Forum gediklilerinin birçoğunun aksina hala göz kararı, basit reçetelerle takılıyorum ve öye de devam edecek gibiyim, Cascade smash, düz bir buğday, şeker takviyeli strong blonde, yanıklı bir stout yetip artıyor, Kendim yaptım ya diyerek keyifle içiyorum.
Yeni yüzlerin aramıza katılma hızı muhakkak azalmıştır. Türkiye genelindeki bira tüketimi de düşmüştür diye düşünüyorum. Özellikle viski çok baskın hale geldi. 6-7 bira parasına bir viski alırım diyenlerin sayısı arttı gibi geliyor.
Yurtdışı ürünlere erişimin sıfırlanması da etkendir muhakkak.
Seni en son göreli bile bir yıl olmuş ![]()
Daha doğrusu son gönderin bir yıl önceymiş.
Durduk yere bira yaptıracaksınız yaa…
Hiç ciddiye almamıştım valla ![]()
Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır Gökaycığım…
Bulgaristan’dan Vatikanlı bir arkadaşımız Sofya’ya, ve İsviçre’de başka bir arkadaşımız (şehri bilmiyorum ama harika lambicler yapmıştı) bizleri davet ettiler. Gidince haber veririz ![]()
Forum olarak davet edilmişiz madem, gitmemek olmaz.
Bu konuda birsey söyleyemiyorum. Kitlerin kalitesi arasındaki fark hakkıdna bir bilgim yok. Ama tam tahıla bu kadar az ilgi duyulması oldukça üzücü.
Bence ikisi birbirini pek etkilemiyor. Ticari biralar , doğal olarak çok daha maliyetli ve buna göre de pahalı satılan ürünler. Sorduğunuz için söyleyeyim, bizim biralarımızda evet bir artış var, ama bunda 17 bira çeşidine çıkmamızın da bir payı var.
Kullandığımız Ideasoft programının hediye çeki /indirim modulunde bir sorun var. Hallolursa yaparız.
Muntons maltlarını gerirebilme imkanınız var mı Hakan Bey, muntonsun Türkiye distrübütörlüğü butik birada diye biliyoruz ama onlar da yeni malt getirmiyorlar, kapatıyorlar mı eldeki tarihi geçmiş stokları tüketip mi getirecekler bir bilgimiz de yok bu konuda
Getirebilme imkanımız var, ama getirme planımız yok. Neden derseniz , su anda Weyermann, Viking ve Thracian getiriyoruz. Çekya’da Sekado da getiriyorduk ama onları bıraktık. Aslında üç malt tedarikçisi de fazla, ama ticari emniyet açısından üçün altına inmiyoruz.
Başka bir postda da anlattığım gibi , malt ve şotları aslında kendi üretimimiz için getiriyoruz. Bu yüzden de sürekli taze mal geliyor ( Reklam gibi oldu
) Ne yazık ki ev biracılığı tüketimi çok az. Bunun dışında yeni bir malt tedarilçisi, yeni ürün bildirimleri ve ciddi analiz maliyetleri demek.
Bu sebeplerden dolayı, Marris Otter başka bir bahara kalıyor ![]()